ТОП-5 найдорожчих автомобілів планети, про які навіть не мріють

Час читання: 4 хв.
0

Скільки може коштувати автомобіль мрії? Хтось буде чудово почуватися в недорогому сімейному седані, інший – відчувати задоволення від водіння швидкого суперкара вартістю в 10-15 мільйонів гривень.

Звичайно ж, є суперкари з цінником набагато вищі, але є й такі екземпляри, які не можуть собі дозволити навіть найзаможніші люди планети. У сьогоднішній статті ми розповімо про 5 таких автомобілів. Приємного прочитання!

Mercedes-Maybach Exelero

Реклама

Під капотом у купе перебуває величезний V12 знятий з іншої моделі бренду, але після форсування він видає близько 700 к.с. У підсумку прискорення від 0 до 100 км/год займає лише 4,4 секунди, а максимальна швидкість впирається в стелю на позначці в 350 км/год. Для ефективного гальмування були запозичені гальма з SLR.

З якихось причин автомобіль вийшов дуже дорогим. Його оцінили в 8.000.000$!

Bugatti Centodieci

Як усім відомо, Bugatti майстри у створенні не тільки гіперкарів-рекордсменів, а й унікальних автомобілів. Одним із таких є Centodieci.

Але унікальною в цьому автомобілі є тільки “обгортка”, адже всі внутрішні вузли та агрегати були запозичені у легендарного Chiron. Втім, це не завадило бренду визначити цю модель як новинку.

Силовою установкою Centodieci є величезний W16 на 8 літрів робочого об’єму. Гіперкар розвиває потужність у 1600 к.с., а завдяки найшвидшій КПП і повному приводу розгін до сотні становитиме лише 2,4 секунди! Максимальна швидкість – 380 км/год!

За заявами компанії тираж автомобілів становитиме лише 10 одиниць. Проте всі автомобілі були викуплені ще до офіційного анонсу. Ціна кожного такого – 9.000.000 євро!

Rolls-Royce Sweptail

Справжній ексклюзив від англійської компанії Rolls-Royce. Цей автомобіль було розроблено лише в одному екземплярі на замовлення дуже заможного клієнта. Sweptail створювався близько 4 років, а його головною “родзинкою” стала тематика яхт.

Хоч це купе і зроблено на базі дводверного Phantom, воно має новий зовнішній вигляд і салон. Особливо вирізняється унікальний задній бампер, через який машина більше схожа на універсал. Кажуть, що надихалися автомобілями Rolls-Royce 20-30х років.

Всередині залишилося лише два крісла, а решту простору займає місце для багажу, оздоблене рояльним лаком. У центральному підлокітнику встановили спеціальний холодильник із механізмом, що подає пляшки шампанського і келихи.

Про технічну начинку інформації практично немає, але багато експертів припускають, що під капотом розташований двигун V12, аналогічний оригінальному Phantom. А це означає, що у Sweptail близько 460 к.с! Але навряд чи це купе призначене для перегонів.

Цінник на подібну унікальну розробку від компанії Rolls-Royce становить 13,5 мільйона доларів!

Pagani Zonda HP Barchetta

Срібло в нашому списку отримує гіперкар від компанії Pagani. Його випустили в кількості трьох екземплярів, але один із них належить засновнику бренду, тому клієнтам дістанеться лише два зразки.

Від класичного Pagani Zonda ця модель відрізняється відсутністю даху і спеціальною аеродинамічною накладкою на задніх арках коліс. В іншому це все той же дуже швидкий гіперкар з неймовірно красивим дизайном.

Під капотом знаходиться великий V12 на 6 літрів робочого об’єму. Його віддача становить 800 к.с.! Але через шестиступінчасту механічну коробку передач розгін сильно залежить від водія. За заявами компанії, він становить 3,1 секунди. Максимальна швидкість гіперкара – 355 км/год!

Ціна кожного Pagani Zonda HP Barchetta становить приблизно 17.000.000$!

Bugatti La Voiture Noire

Ну і звання найдорожчого автомобіля на планеті отримує, звісно ж, гіперкар від компанії Bugatti. Автомобіль виконаний лише у двох екземплярах, один з яких належить Кріштіану Роналду – він великий шанувальник цього бренду.

Дизайн у автомобіля доволі специфічний, зате тут вже не можна сказати, що це звичайний Chiron в іншому кузові. У Voiture Noire збільшена база і сама довжина. На створення цього гіперкара сумарно було витрачено понад 60000 годин!

А ось під капотом знаходиться силова установка від Chiron. Віддача і крутильний момент у нього аналогічні. Але блок керування двигуном перепрограмований, тому розгін до сотні становить приблизно 2,7 секунди, а максимальна швидкість – 410 км/год!

Гіперкар обійшовся всесвітньо знаменитому футболістові в 19.000.000$

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!