Названо п’ять найрозкішніших авто у світі

0
227

Автомобілі преміум-класу завжди були символом розкоші та статусу. Нещодавно експерти склали оновлений рейтинг найдорожчих автомобілів у світі.

До п’ятірки лідерів увійшли як класичні моделі, так і ультрасучасні суперкари. Подробиці розповіло видання English Alarabiya .

Rolls-Royce Boat Tail

У травні 2021 року Rolls-Royce представив новий унікальний автомобіль Rolls-Royce Boat Tail. Модель створена спеціально на замовлення заможної пари. Орієнтовна ціна становить понад 28 мільйонів доларів. Дизайнери Rolls-Royce Boat Tail надихалися класичними яхтами та човнами, тому модель має довгий гладкий кузов, який поступово звужується. Екстер’єр виконаний у приголомшливому блакитному відтінку. Автомобіль оснащений дерев’яними деталями ручної роботи, спеціально розробленим набором розкішного посуду та холодильником. Rolls-Royce Boat Tail має двигун V12, потужністю 563 кінські сили.

Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire продали за 19 мільйонів доларів. Модель була представлена ​​на Женевському автосалоні у 2019 році. Автомобіль оснащений 8,0-літровим двигуном W16 із чотирма турбонаддувами, що видає 1500 кінських сил. Максимальна швидкість становить 420 км/год. Bugatti може розганятися від 0 до 100 км/год лише за 2,4 секунди.

Rolls-Royce Sweptail

Rolls-Royce Sweptail вартістю 13 мільйонів доларів замовив один заможний клієнт, бажаючи мати унікальний автомобіль, що відбиває смак та стиль власника. Розробка дизайну та його втілення зайняло чотири роки. Авто було представлено на Concorso d’Eleganza Villa d’Este у 2017 році в Італії. Rolls-Royce Sweptail оснащений 6,75-літровим двигуном V12 потужністю 453 кінські сили.

Bugatti Centodieci

2019 року на Pebble Beach Concours d’Elegance представили модель Bugatti Centodieci вартістю 9 мільйонів доларів. Автомобіль оснащений 8,0-літровим двигуном W16 з чотирма турбонаддувами та видає 1600 кінських сил. Максимальна швидкість автомобіля складає 379 км/год.

Mercedes-Benz Maybach Exelero

У далекому 2004 році на авторинку представили концепт-кар Mercedes-Benz Maybach Exelero. Автомобіль оснащений 5,9-літровим двигуном V12 потужністю 700 кінських сил. Максимальна швидкість автомобіля становить 350 км/год, він може розганятися від 0 до 100 км/год за 4,4 секунди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!