Авто

Компанія Skoda показала офіс на колесах

Share

Багаторічна традиція розробки “студентських” концепт-карів бренду Skoda знайшла продовження у новому автомобілі Skoda Roadiaq. Це вже дев’ятий проект заводської академії, розташованої в Млада-Болеслава, і другий серед тих, в основу яких ліг електрокар.

Електричним донором для нового Roadiaq став серійний повнопривідний кросовер Skoda Enyaq 80x Sportline з 2-моторною силовою установкою потужністю 265 к.с. та тяговою батареєю ємністю 82 кВт*год. Така сама «техніка» дісталася і новому концепт-кару.


Кузов та салон Skoda Roadiaq студенти проектували самі. Наприклад, нагору вони вирішили поставити масивну пластикову надбудову на металевому каркасі, а задні двері замінили на нові, що мають підйомний механізм. Габаритна висота автомобіля в результаті зросла до 2050 мм.


Ліві задні двері Skoda Roadiaq виконані невідчинними, а для видобутку електрики на даху знаходяться сонячні батареї. Також у комплекті з авто йде великий доладний тент, який дасть можливість комфортно проводити час на пікніках навіть у дощову погоду.


Салон Skoda Roadiaq переобладнано так, щоб у автомобілів можна було не тільки жити, але й повноцінно працювати. Для цього там є вихід в інтернет, робочий стіл, 27-дюймовий дисплей, а також розкладне 2-спальне ліжко і кухонний блок, що включає раковину, кавомашину і багато різних ящиків.


Створенням концепт-кара “від проекту до втілення” займалися 29 студентів, у яких пішло на це 9 місяців . У результаті вийшов готовий до роботи та пересування автомобіль, але серійним він, як і інші студентські концепт-кари компанії Skoda, не стане і на ринок не вийде.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Skoda

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024