Lucid Air та Kia EV6 очолили рейтинг електромобілів із найшвидшим заряджанням

0
182

Консалтингова група P3 опублікувала підсумки дослідження під назвою P3 Charging – воно передбачає практичне тестування найпоширеніших у США електромобілів на швидкість заряджання батарей. Абсолютним лідером став преміальний Lucid Air, але у проміжній номінації виграв набагато доступніший Kia EV6.

Головним випробуванням для електромобілів стало 20-хвилинне підключення до 350-кіловатної зарядної станції мережі Electrify America з розрядженими до 10% батареями. Найефективніше поповнення енергозапасу за цих умов продемонстрував Lucid Air у версії GT — він зміг набрати електрики на пробіг 335 кілометрів.

На другій позиції опинилася Tesla Model S Plaid з результатом 310 кілометрів, третій рядок зайняв Kia EV6 в одномоторній версії — акумулятори за 20 хвилин змогли набрати електрики на 307 кілометрів. Замкнули п’ятірку лідерів ще дві Tesla, Model 3 та Model Y. Таким чином, електромобіль від Kia виявився єдиною «бюджетною» пропозицією у цьому списку.

В іншому змаганні, коли час заряджання було зменшено вдвічі, EV6 посів як раз провідну позицію із результатом 204 кілометри. Lucid Air та Tesla Model S він випередив на 4 та 6 кілометрів відповідно. Експерти пов’язують це з технічними перевагами архітектури E-GMP, на якій базується електромобіль Kia. Водночас в США EV6 коштує приблизно на 100 тисяч доларів дешевше за Lucid Air.

У випробуванні також брали участь BMW iX та i4, Ford Mustang Mach-E та F-150 Lightning, Polestar 2, Porsche Taycan, Rivian R1T та Volkswagen ID.4.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!