Королі економічності: названо бензинові автомобілі з найнижчою витратою палива 8

Витрата не перевищує позначки 7,5 літра на 100 кілометрів.

0
62

Паливна ефективність є одним із важливих параметрів для людей, які прагнуть до того, щоб їхній автомобіль не вимагав високих витрат на покупку пального. Один з варіантів, що дозволяють позбавитися необхідності регулярної купівлі бензину, перехід на електрокари.

Втім, як показує практика, на такий кардинальний крок сьогодні готові далеко не всі. 

Журналісти видання «Cars» опублікували рейтинг найекономічніших бензинових автомобілів, середня витрата палива яких не перевищує позначки 7,5-літра на 100 км. 

Перший рядок у цьому ТОП-і дістався компактному японському хетчбеку  Mitsubishi Mirage . Згідно з підрахунками аналітиків, такі 5-двері в середньому витрачають на подолання 100 кілометрів шляху лише 6,5-літрів бензину. 

Друга позиція опинилася за корейським седаном  Hyundai Elantra  із середньою витратою пального в 7,1-літра на 100 км, а замкнув ТОП-3 за цим показником японський  Honda Civic  (7,1/100).

До п’ятірки найекономічніших бензинових автомобілів у світі станом на 2023-го також увійшли: корейський  Kia Rio та японська  Toyota Corolla . Як зазначають автори цього рейтингу, у середньому обидві ці моделі витрачають на 100 км дистанції приблизно 7,4 літра бензину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!