IPhone замінить ключ в автомобілі

Автомобілі Mercedes-Benz можна розблокувати за допомогою пристроїв Apple у 2023 році

0
131

Прагнення Apple до цифрового майбутнього, зокрема на автомобільному ринку, поступово просувається вперед, цього разу за допомогою німецького автовиробника Mercedes-Benz. E-Class останнього покоління тепер дозволяє власникам відчиняти двері та запускати двигун за допомогою iPhone та Apple Watch . Таким чином, традиційні автомобільні ключі більше не потрібні, оскільки про все подбають Apple .

Apple запустила підтримку автомобільних ключів ще в 2021 році, але використання рухається невеликими кроками. BMW став першим автовиробником, який впровадив їх у свої автомобілі (і в даний час це компанія з найбільшою кількістю моделей, що підтримують Car Key), Hyundai приєднався незабаром після цього з брендами Hyundai, Kia та Genesis . Очікується, що у найближчому майбутньому Car Key запропонує своїм клієнтам Lotus.

Автомобільний ключ для відкриття/закриття автомобілів використовує Bluetooth та UWB. Водії також можуть запускати двигун, і, залежно від моделі автомобіля, можуть пропонуватися деякі додаткові послуги, такі як віддалений доступ. Mercedes дозволяє власникам E-Class ділитися цифровим ключем від автомобіля із 16 людьми. На спільне використання можуть поширюватися різні права, тому власник може надати будь-кому доступ до машини без можливості запустити двигун.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!