Експерти назвали 3 кросовери, які в Україні нікому не потрібні

1
24415

Кросовери – це досить популярний сегмент автомобілів в Україні. За популярністю вони є другим після позашляховиків. І це цілком зрозуміло. Адже кросовери мають відносно хорошу прохідність, практичність, також гідний рівень оснащення і комфорт.

Загалом, багато моделей в нашій країні затребувані. Але, як виявилося, далеко не кожен SUV користується популярністю і деякі з них можуть продаватися місяцями. Далі, ви побачите 3 приклади таких машин.

А тепер розглянемо низьколіквідні кросовери на вторинному ринку України.

Kia Sportage II

Середня ціна на цю модель варіюється від 7500 до 9000 доларів. Автомобіль, щодо свого попередника, отримав несучий тип кузова, а також повний приводу, що автоматично підключається. Таким чином корейці відмовилися від концепції компактного позашляховика, яким була перша генерація Спортейдж.

З іншого боку, друге покоління такого Кіа стало більш комфортабельним усередині та отримало великий список обладнання. На асфальті машина веде себе цілком передбачувано, а за його межами можна розраховувати на непогану прохідність, адже кліренс дорівнює 200 міліметрам, тоді як звиси у кузова – короткі.

Проте українці сьогодні такий Спортейдж не шанують і головною причиною тут бачиться дизайн. На жаль, але він надто непоказний, та й морально застарів. У наступника, до речі, проблем із цим вже немає.

Друга причина – слабкі коробки. Причому питання є і до МКПП, і до АКПП. Зокрема, «механіка» має слабкі зчеплення, вал, шестерні. «Автомати» ж, розчаровують швидким перегрівом і електрикою, що гниє, через що з часом, режими на селекторі перестають активуватися.

Ну і третя передумова для низької ліквідності моделі – кузовна корозія. Здебільшого гниття зустрічається під днищем, під гумовими ущільнювачами, а також у підкапотному просторі.

Peugeot 4007

Перший кросовер французької марки, анонсований у 2007-му році. Цікавим є той факт, що він є повним конструктивним аналогом Mitsubishi Outlander XL, адже колись японці співпрацювали з PSA, що і позначилося на їх модельному ряді.

Автомобіль зараз оцінюється в середньому в 9 тисяч доларів. У списку його сильних сторін є просторий салон з третім рядом сидінь, досить непоганий дизайн, хороша керованість і енергоємна підвіска. Також, має місце і прийнятна прохідність. За все це можна сказати спасибі японській компанії Мітсубісі та Аутлендеру – зокрема.

Втім, успіху на вторинному ринку Пежо 4007 так і не досяг. Основна причина – українці не бачать сенсу купувати собі перелицьований Аутлендер, коли є оригінал і труднощів із запчастинами у нього точно вже ніколи не буває.

При цьому, у деяких є забобони щодо якості збірки та комплектуючих. Але це не більше, ніж міф.

Renault Koleos I

Ось вам ще один приклад та плід спільного співробітництва французів та японців. Тільки тепер, йдеться про таких виробників, як Рено і Ніссан. Якщо говорити докладніше, то Колеос є співплатформенником Ніссана Ікс-Трейл і запозичив у нього всю технічну складову.

На вторинному ринку можна купити собі такий, якщо у вас є на рахунку, як мінімум, 9000 у.о. Але купувати Рено не поспішають.

Знову ж таки, знаючі люди розуміють, що краще купити оригінал – Ікстрейл, який перевірений часом та експлуатацією. З іншого боку, у плані тих же позашляхових якостей Колеос не гірший, а комплектації у нього – багатші. Але нажаль…

Друга причина – недовіра до електрики, електроніки. У Рено справді з ними можуть бути проблеми. Зокрема, блоки в салоні чутливі до води та вологи, тому швидко виходять з ладу. А ще часом панель приладів виблискує безліччю індикацій, як новорічна ялинка, але знову ж таки, причина цього явища позначена вище.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!