Hyundai показала, як Ioniq 5 їздить поперек

Час читання: < 1 хв.
0

Компанія Hyundai показала на відео, як може їздити кросовер Ioniq 5 із встановленими блоками e-Corner. Вперше робота повнокерованого шасі з серйозно розширеними можливостями була продемонстрована ще в січні, але зараз виробник вивів прототип на звичайні вулиці (хоч і зімітовані на полігоні) і показав, наскільки система підвищує маневреність автомобіля у знайомих кожному водієві сценаріях.

Кожен блок e-Corner складається з мотор-колеса з елементами кермового механізму, особливою системою підвіски та гальмами. Все керування здійснюється проводами: прямого зв’язку у блоків з кермом або педалями немає. Такі колеса можуть повертатися на кут до 90 градусів, не втрачаючи здатності обертатися.

Реклама

Тим самим Ioniq 5 може, наприклад, рухатися перпендикулярно своєї поздовжньої осі, поміщаючись в дуже тісні місця для паркування, потрапити в які звичним чином не вийде. Опинившись у вузькому глухому куті, кросовер зможе розвернутися буквально на місці, обертаючись навколо вертикальної осі. Керування лише однією парою коліс полегшує перпендикулярне паркування, а поворот всіх чотирьох на кут до 45 градусів робить зміну рядності значно простішою.

Наразі технологія e-Corner вважається концептуальною. Однак у Hyundai планують довести до застосування на серійних машинах хоча б окремі складові.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!