Топ-10 кращих гібридних універсалів у 2023 році

0
232

Британське видання carbuyer.co.uk зібрало десятку найкращих універсалів на ринку, які оснащені сучасними гібридними установками. Яку б модель ви не вибрали, така машина буде досить дешевою в експлуатації, адже заїжджатиме на заправки набагато рідше, ніж аналогічні моделі зі звичайними бензиновими двигунами. Отже нижче наводимо десятку найкращих пропозицій серед універсалів C-, D- та Е-сегменту з гібридною системою, які випускаються в 2023 році.

Skoda Superb Combi

Гібридна модель Superb iV поєднує в собі 1,4-літровий бензиновий двигун і електромотор, що живиться від батареї ємністю 13 кВт/год. Це надає його показникам економічності та екологічності значну перевагу: у брошурі зазначено витрати бензину на рівні 1.1 л/100 км у змішаному циклі та викиди вуглецю близько 26 г/км.

Skoda пропонує свою гібридну силову установку в різних комплектаціях, і всі вони добре оснащені, щоб компенсувати вищу початкову ціну порівняно зі звичайними бензиновими або дизельними моторами. Розмір багажника тут менший, оскільки тепер у відсіку під підлогою можна зберігати зарядний кабель, але підлога багажника рівна – деякі конкуренти мають сходинки при складених задніх сидіннях форми.

Mercedes-Benz C-Class Estate

Новий Mercedes-Benz C 300e надасть власникам можливість проїжджати більшу частину своїх щоденних кілометрів в електричному режимі завдяки його запасу ходу в 100 км. 1,5-літровий бензиновий двигун вмикається під час тривалих подорожей або днів, коли ви не встигли зарядити авто, що робить універсал C-класу дуже розумним варіантом для сімей.

Всередині C-Class виглядає як зменшений флагман S-Class і є дуже комфортним у довгих подорожах. В салоні тут настільки добре, що в багатьох відношеннях «С-шка» не тільки конкурує з безпосередніми суперниками по класу, але може спокусити тих, хто традиційно витрачав би куди більшу цифру на представницькі седани.

Volvo V60

Якщо вам потрібен практичний універсал Volvo із видатними технічними характеристиками, але щоби витрати пального були супер низькими, то гіібридний V60 Recharge якраз те, що треба. Ця машина використовує 2,0-літровий бензиновий двигун (з турбонаддувом і нагнітачем) і електромотор із загальною потужністю 350 к.с. Він розганяється від 0 до 100 км/год всього за 5,4 секунди, але також може їхати в тихому режимі без викидів, коли ви нікуди не поспішаєте.

На відміну від деяких гібридів, батареї не заважають простору багажника цього автомобіля, і ви все одно будете насолоджуватися прекрасним салоном Volvo. За інформацією mmr.net.ua, єдиною ложкою дьогтю є його ціна шведського автомобіля , що означає, що у Великій Британії (а також інших високорозвинених країнах) він обкладається великим податком, поки машині не виповниться шість років.

Audi A6 Avant

Audi відома своїми елегантними та стильними універсалами, а нова A6 Avant  має ще й гібридну модифікацію 50 TFSI e. Вона використовує 2,0-літровий бензиновий двигун у поєднанні з електромотором, що забезпечує 300 к.с. т можливість проїхати понад 50 км лише на електриці в межах коротших поїздок помісту.

Audi A6 Avant може похвалитися фантастичним інтер’єром, у якому використовуються технології флагманського седану A8. Без прив’язки до комплектації матеріали в салоні відмінні, і кожен рівень оснащенням універсала Avantвідтепер отримує двері багажника з електроприводом. Втім, само собою зрозуміло, що такі опції як чотиризонний клімат-контроль, камера заднього виду, матричні світлодіодні фари та сидіння з підігрівом-вентиляцією доступні новій генерації А6 за окрему плану.

BMW 3 series Touring

Модель BMW 330e тепер доступна не тільки як седан, але як універсал «Touring». Це означає, що тепер ви можете мати драйв і низькі експлуатаційні витрати середньорозмірного гібридного BMW з більш утилітарним багажником. І це зручно, оскільки, як і в багатьох PHEV, батареї трохи з’їдають простір багажника. Це також означає, що ви можете використовувати 330e для сімейних поїздок на дачу чи перевозити за потреби в багажнику якісь великоміри.

Популярність 3-ї серії серед водіїв службових авто значить, що 330e готовий конкурувати з класичним 320d, тому ми в mmr.net.ua готові повідомити, що 330e настільки ж хороший, як ви очікували. Він майже такий самий чудовий у керуванні, як і будь-яка інша «трійка», і має запас ходу 55 кілометрів лише на електротязі.

Peugeot 508 SW

Peugeot додала гібридну версію для універсала 508, що складається з 1,6-літрового двигуна та електромотора суморною потужністю 225 к.с. Машина здатна проїхати до 65 км лише на електриці, тож для коротких міських поїздок це ідеальний кандидат. Peugeot навіть пропонує спортивну гібридну версію 508 SW PSE. Остання розвиває 360 к.с., що робить її найпотужнішим Peugeot, коли-небудь створеним. Авто прискорюється до 100 км/год лише за 5,2 секунди, і дуже добре балансує між практичністю і спортивністю, коли ідеться за споживчі якості.

Інтер’єр Peugeot якісно оздоблений та багато оснащений навіть у стандартній комплектації. Вхідною точкою для гібридної моделі є Allure Premium, яка надає вам 17-дюймові легкосплавні диски, автоматичні фари та склоочисники, оздоблення штучною шкірою та тканиною, передній та задній парктронік, адаптивний круїз-контроль, 12,3-дюймову цифрову панель приладів та 10-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи.

Toyota Corolla TS

Окрім 1,8-літровогодвигуна для гібридногоуніверсалу Corolla також доступний 2,0-літровий агрегат, який надає більше потужності без значних втрат економічності. Витрати пального дорівнюють близько 4.7 л/100 км, а 598-літровий багажник робить компактний універсал практичнішим вибором, ніж хетчбек Corolla. Гарний дизайн і великі вибір комплектацій додають Toyota привабливості, як і ціна – це найдоступніший автомобіль у цьому списку.

Японці вирішили зробити культову модель в останньому поколінні драйвовою, як ніколи раніше, незалежно від типу кузова. Керованість тойотівського компакту дуже бадьора. Втім, за даними mmr.net.ua, «зубодробильною» Corolla теж не стала – підвіска гарно протистоїть вибоїнам і нерівностям, плавно несучи автомобіль над собою.

Mercedes-Benz E-Class Estate

На додаток до седану E-Class Hybrid, також доступний у кузові універсал. Mercedes-Benz пропонує покупцям моделі унікальний вибір на ринку: ви можете вибрати між бензиновим або дизельним двигуном, який буде працювати в парі з гібридною системою. Дизельний варіант не тільки надає водіям додаткову дальність ходу, але й може припиняти викиди вихлопної труби під час їзди містом. Бензинова ж версія краще підходить для багатьох коротких поїздок, де важливо, щоб двигун швидко прогрівався під час запуску.

На жаль, інженерам Mercedes-Benz не вдалося упакувати батареї так добре, як це змогли зробити у своїх гібридах деякі з інших фірм – тому багажник Е-Класу має громіздку сходинку, що б’є по практичності. Тим не менш, багажник універсала (Estate) і так є більшим, ніж той, що в седані E-Class.

Volvo V90

Великий гібридний універсал Volvo, V90 Recharge, пропонує багато тих же переваг, що й менший V60. Він практично такий же швидкий, як і менша «60-ка», завдяки об’єднаній потужності бензинового двигуна та електромотора, і здатен справлятися з пробігом до 83 кілометрів виключно на електротязі.

Багажник в V90 більший, а салон просторіший і дорожче оздоблений. Незважаючи на те, що великий гібридний універсал Вольво це дорога покупка, покупці в розвинених країнах цінують його низький показник викидів CO2 у 19 г/км, як і репутацію моделі з високою надійністю та безпекою.

Volkswagen Passat Variant

Універсал Volkswagen Passat GTE продається вже доволі довго, але при цьому все ще залишається однією із найпереконливіших пропозицій для покупців, яким потрібен економічний та просторий автомобіль. Заряду акумуляторної батареї ємністю 13 кВт-год вистачає приблизно на 55 км пробігу, і хоча гібридний Passat втратив певну частину свого багажника, з піднятими задніми сидіннями залишається 483 літри об’єму.

Гібридна модифікація Passat GTE має потужність 215 кінських сил і розганяється до 100 км/год менш ніж за вісім секунд, коли ви пустите ногу в підлогу. На відміну від «чешки» Skoda Superb, GTE є окремою комплектацією, і гібридна силова установка пропонується лише на цій модифікації і тільки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!