Компанія Bugatti показала гіперкар, який здатний розігнатися до 500 км/год за 20 секунд

Компанія Bugatti опублікувала новий тизер серійної версії гіперкара Bugatti Bolide

0
831

Існує безліч версій Bugatti Chiron, але жодна з них не є такою ж екстремальною, як Bolide. Щоб освіжити вашу пам’ять, це гіперкар-монстр, призначений тільки для треку, з більшою потужністю та меншою вагою. І після довгого очікування Bugatti наближається до серійного виробництва своєї моделі, про що натякають її тизери.

Автовиробник не повідомляє конкретних подробиць про виробництво, але заявляє, що «йде інтенсивна розробка» відколи концепція була розкрита ще в 2020 році. Нам також показали крупним планом фари X-marks-the-spot та вентиляційні отвори у крилах над передніми колесами, повністю з вуглецевого волокна.

Після дебюту концепту в Пеббл-Біч Bugatti оголосила про плани з випуску 40 моделей, явно не дозволені для використання на вулицях, але й не ідентичні концепту. Разом із цим оголошенням було представлено повне портфоліо зображень, проте нові тизерні знімки натякають на те, що є якісь незначні оновлення для екстремальної машини.

Так, Bugatti вже зменшила потужність серійної версії Bolide до 1577 к.с. з 1825 л.с. у концепті. Це було зроблено для того, щоб двигун W16 з чотирма турбонаддувом міг працювати зі стандартним бензином замість гоночного палива з октановим числом 110. Офіційних даних про швидкість або прискорення поки немає, але Bugatti вихвалявся концептом Bolide, який розганяється до 500 км/год (і це не друкарська помилка) всього за 20 секунд. Однак це була лише теоретична оцінка.

Коли в 2021 році було оголошено про виробництво Bolide, Bugatti заявила, що буде побудовано лише 40 автомобілів за ціною 4 мільйони євро кожен. Компанія також заявила, що на розробку їй знадобиться три роки, а постачання клієнтам розпочнеться у 2024 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!