VAG готує великі розкішні електромобілі під брендом Cupra, які планує постачати до США

0
84

Спортивний бренд Cupra, що відокремився п’ять років тому від іспанської компанії Seat і увійшов до структури VAG як повноцінний бренд, готується додати до своєї товарної лінійки великі преміальні електромобілі. Вони з’являться ближче до кінця нинішнього десятиліття і, ймовірно, виведуть на новий для марки північноамериканський ринок. Про це гендиректор Купри Вейн Гріффітс розповів виданню Autocar.

Автомобілі, про які йдеться, будуть побудовані на архітектурі Scalable Systems Platform, яку зараз розробляє група Volkswagen для використання всіма її брендами. Це шасі, що поєднує рішення базової MEB і преміальної PPE (спільний продукт Audi і Porsche, поки що не запущений у виробництво), з’явиться не раніше 2026 року, за деякими даними —у 2028-му.

У Cupra вже є електромобіль – хетчбек Born, він є більш спортивною альтернативою VW ID.3 на вищезгаданій MEB і випускається на тому самому заводі в німецькому Цвіккау. Однак у компанії вважають цю модель непридатною для США: американським покупцям потрібно щось просторіше. Тому освоєння ринку Штатів марка має намір розпочати ближче до 2030 року — приблизно тоді, коли вона повністю перейде на випуск електричних машин. І насамперед вона розраховує зміцнити свої позиції у Європі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!