Названо 7 сімейних автомобілів, які найчастіше ламаються

0
108

При покупці автомобіля для всієї родини одним із ключових критеріїв є надійність. Нікому не хочеться купувати машину, яка ламатиметься щомісяця і вимагатиме значних вкладень. У цьому матеріалі ми зібрали найпроблемніші сімейні автомобілі, які залишаються популярними в Україні.

1. Skoda Octavia

Найбільше критики обрушується на Октавію останнього покоління. За два роки володіння ліфтбеком ламається більш ніж у половини власників. Найчастіше втручатися доводиться у роботу навігації та системи мультимедіа.

Проте, незважаючи на неполадки, машина залишалася на ходу. Її ремонт займав трохи більше тижня та проводився за гарантією безкоштовно.

2. Mazda 3 (2014-2019)

Однією з найневдаліших вийшла Мазда, яка випускалася з 2014 до 2019 року. Модель досі приваблює водіїв незвичайним дизайном та широким списком функцій. Проте численні проблеми з надійністю зупиняють автовласників від покупки.

Майже половина машин має проблеми з гальмами та електронікою. Проблеми зазвичай усуваються протягом доби. Проте, завдають незручностей власникам. У 2020 році в майже 800 мазд потрапили під кампанію відкликання. Через несправності автомобілі глухли під час руху на маленькій швидкості.

3. Ford Focus

Фокус – одна з найпопулярніших іномарок на вторинному ринку. Проте це не заважає їй бути однією з найненадійніших. У американського хетчбека з дизельним двигуном дуже часто виникають проблеми з акумулятором. Також власникам доводиться звертатися до ліцензованого сервісу через несправності в гальмівній системі, двигуні та електроніці.

Бензинові версії теж не відрізняються неперевершеною надійністю. Власники таких моделей часто скаржаться на проблеми з кузовом, акумулятором, зчепленням та навігацією. На щастя, сервісменам вдається усувати проблеми менше, ніж за тиждень.

4. Skoda Yeti

Кросовер Йєті показав себе як ненадійний сімейний автомобіль. Тим не менш, він досі користується популярністю.

Щодо основних претензій, то тут у чеській машині автовласників не влаштовує робота коробки передач, кондиціонера, гальм, електроніки, супутникової навігації та підвіски, а також завдає неприємностей кузовам.

5. Volkswagen Golf

Хетчбеки Гольф із дизельним мотором програють у плані надійності бензиновим екземплярам. Проте обидві версії автомобіля визнані проблемними. Власники Гольфів стикаються з проблемами у двигуні, коробці передач, кондиціонері та електроніці. Однак бензинові варіанти ремонтують швидше, а за роботи просять менше грошей, ніж колись ремонтують дизельні.

6. Volvo V40

П’ятидверний хетчбек від популярного бренду можна назвати вдалим. Але власники залишаються задоволеними лише бензиновими версіями моделі. Дизельні показали себе як ненадійні та проблемні. Вони часто ламаються і потребують дорогого ремонту. Проблеми зазвичай пов’язані з акумуляторною батареєю, кузовом і підвіскою. Термін ремонту теж великий – у середньому він становить більше тижня.

7. Kia XCeed

Модель ІксСід вважається однією з найненадійніших у лінійці південнокорейського автовиробника. Власники машини постійно стикаються з різними проблемами. Здебільшого претензії пов’язані з дефектами кузова. Також водії часто звертаються до сервісу через несправності мотора, вихлопну систему та ходову частину.
Багато проблем вдалося вирішити, доки машини ще перебували на гарантії. На ремонт витрачалося в середньому більше тижня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!