Авто

Volkswagen Tiguan стане електромобілем у 2026 році

Share

У 2026 році у Volkswagen з’явиться електричний кросовер, який, ймовірно, назвуть ID. Tiguan. Як пише німецька газета Handelsblatt з посиланням на представника компанії, технічно він не матиме нічого спільного зі звичайним Тігуаном.

Традиційну модель наступного покоління побудують на доопрацьованій версії актуальної платформи MQB. Вона вийде цього чи наступного року: минулого грудня шпигуни сфотографували на тестах прототип із серійним кузовом. Батарейний ID. Tiguan, який можна порівняти за зовнішніми розмірами, але більш просторим усередині, базуватиметься на архітектурі MEB-Plus.

Це шасі, розраховане на використання нових акумуляторів з вищою швидкістю зарядки, повинно дебютувати на ринку в 2025 році разом з новим хетчбеком Golf. Культове ім’я дістанеться машині, раніше відомої як ID.2.

Як позиціонуватимуть ID. Tiguan в товарній лінійці, що вже включає електричні кросовери ID.4 і ID.5, не уточнюється. Водночас наголошується, що заводу у Вольфсбурзі, який займеться виробництвом новинки, необхідний компактний позашляховик на батарейках, адже попит на той самий Golf продовжує падати: модель, яка була європейським бестселером протягом 14 років поспіль, за підсумками 2022 опустилася в рейтингу на п’яте місце, поступившись, у тому числі, паркетнику Volkswagen T-Roc.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Volkswagen

Останні записи

Названо найнадійніший гібридний кросовер, який можна купити у 2024 році

Незважаючи на весь скепсис з боку окремих експертів, гібридні технології продовжують розвиватися безпрецедентними темпами, а…

18.05.2024

Toyota, Nissan та Honda об’єднують зусилля для створення нового покоління автомобілів

Японія та японські виробники автомобілів продовжують робити нові кроки, щоб випередити своїх конкурентів. За повідомленнями,…

17.05.2024

Tesla Cybertruck зіткнувся із серйозною проблемою корозії

Кібервантажівка — це щонайменше спірний автомобіль. Але більшість фанатів Tesla, здається, прийняли його з ентузіазмом.…

17.05.2024

Новий Renault 5 б’є рекорди за попередніми замовленнями ще до старту продажів

Новий Renault 5 збирає рекордну кількість попередніх замовлень, незважаючи на відсутність оголошених цін та дати…

17.05.2024

На фото показали новий кросовер BMW X3

Німецький кросовер BMW X3 2025 зараз проходить етап дорожніх випробувань. Його вже неодноразово помічали під…

17.05.2024

Новий кросовер Dacia Stepway показали на неофіційних зображеннях

У гамі компанії Renault та її суббренду Dacia версія Stepway завжди була призначена для того,…

17.05.2024