Volkswagen Tiguan стане електромобілем у 2026 році

0
162

У 2026 році у Volkswagen з’явиться електричний кросовер, який, ймовірно, назвуть ID. Tiguan. Як пише німецька газета Handelsblatt з посиланням на представника компанії, технічно він не матиме нічого спільного зі звичайним Тігуаном.

Традиційну модель наступного покоління побудують на доопрацьованій версії актуальної платформи MQB. Вона вийде цього чи наступного року: минулого грудня шпигуни сфотографували на тестах прототип із серійним кузовом. Батарейний ID. Tiguan, який можна порівняти за зовнішніми розмірами, але більш просторим усередині, базуватиметься на архітектурі MEB-Plus.

Це шасі, розраховане на використання нових акумуляторів з вищою швидкістю зарядки, повинно дебютувати на ринку в 2025 році разом з новим хетчбеком Golf. Культове ім’я дістанеться машині, раніше відомої як ID.2.

Як позиціонуватимуть ID. Tiguan в товарній лінійці, що вже включає електричні кросовери ID.4 і ID.5, не уточнюється. Водночас наголошується, що заводу у Вольфсбурзі, який займеться виробництвом новинки, необхідний компактний позашляховик на батарейках, адже попит на той самий Golf продовжує падати: модель, яка була європейським бестселером протягом 14 років поспіль, за підсумками 2022 опустилася в рейтингу на п’яте місце, поступившись, у тому числі, паркетнику Volkswagen T-Roc.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!