У мережі показали, як виглядав унікальний “Запорожець” у кузові пікап

0
440
Щоразу, коли складається враження, що невідомих модифікацій Запорожця вже не залишилося, з’являється чергова незвичайна версія у цікавому кузові.

Ми вже не раз і ні два розповідали про найнезвичайніші та найцікавіші “Запорожці”, серед цих модифікацій був навіть пікап. Водночас заводський пікап, який випускали в дрібносерійному варіанті, був, м’яко кажучи, дуже невдалим через малу вантажопідйомність і невеликий розмір самої вантажної платформи. Українець вирішив це виправити та зробити справжній пікап зі старого ЗАЗ, повідомляється у сюжеті ТСН.

Пікап на базі Запорожця збудував Олександр Городинський із села Стильно на Чернігівщині. На ретельне і детальне опрацювання автомобіля у пенсіонера пішло аж 10 років! Водночас варто відзначити, що цей час було витрачено максимально продуктивно і зусилля були недаремними. Все почалося з кузова, де довелося обрізати задню половину.

Передній міст Олександру довелося подовжити, а враховуючи, що автомобіль мав стати повноцінним вантажним пікапам, задній міст узяли від ІЖ-2715. Змінити довелося і двигун. Так, під капот (який тепер спереду) встановили 1,3-літровий двигун від “Жигулів”, що додало автомобілю динаміки та підвищило вантажопідйомність. Позаду дома зрізаного кузова з’явилася дерев’яна вантажна платформа.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!