Авто

Audi схрестила кросовер із пікапом

Share

Компанія Audi представила четвертий автомобіль із концептуального сімейства Sphere. Activesphere – це створений для активного відпочинку електричний кросовер, який може підняти заднє скло та перетворитися на імпровізований пікап, відкриваючи вантажний відсік, здатний вмістити пару велосипедів.

Спочатку «сферичне» сімейство шоу-карів мало включати три моделі: родстер Audi Skysphere, седан Audi Grandsphere та мінівен Audi Urbansphere. Але апетит приходить під час їжі, і дизайнери Audi вирішили намалювати четвертий автомобіль, що відноситься до найпопулярнішого SUV-сегменту. Розробку Activesphere довірили спеціалістам дизайн-студії Audi у Малібу.

За габаритами Activesphere можна порівняти з серійним кросовером Audi Q8. Його довжина становить 4980 мм, ширина – 2070 мм, висота – 1600 мм, а розмір колісної бази – 2970 мм. 22-дюймові колісні диски мають зсувні секції, які в закритому стані покращують аеродинаміку. На місці традиційних п’ятих дверей встановлений відкидний борт і заднє скло з електроприводом, що зсувається на дах. Багажний відсік відокремлюється від салону підйомною перегородкою, що перетворює автомобіль на повноцінний пікап.

Замість решітки радіатора у Activesphere встановлена ​​прозора панель, що дозволяє оцінити дорогу під колесами, що особливо актуально при русі по пересіченій місцевості. Аналогічні прозорі секції є у ​​нижній частині дверей та на даху. У салоні встановлені чотири роздільні крісла, а замість класичної панелі приладів у водія є окуляри з доповненою реальністю.

До складу електричної силової установки входять два мотори сумарною віддачею 442 к.с. Місткості акумуляторної батареї (100 кВт-год) має вистачити на 600 км пробігу. В оснащення входить адаптивна пневмопідвіска, що змінює дорожній просвіт у діапазоні від 168 до 248 мм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Audi

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024