BMW показала концепт із найбільшим проекційним дисплеєм

0
129

Концепт представляє нову універсальну платформу Neue Klasse. BMW Digital Emotional Experience демонструє зразок мінімалізму у поєднанні з високими технологіями. У автомобіля відсутні дверні ручки та бічні дзеркала, а логотип бренду виконаний у вигляді звичайної наклейки.

Однак головною особливістю концепту залишається його начинка. Усередині немає традиційних органів управління бортовими системами — тут навіть немає і натяку на контролер iDrive. Натомість на приладовій панелі встановлено слайдер BMW Mixed Reality із сенсорними датчиками. З його допомогою водій взаємодіє з проекційним дисплеєм, що займає по ширині лобове скло.

Існує 5 передустановок обсягу інформації, що виводиться на проекційний дисплей. Кермо також не схоже на те, що ми звикли так називати. На ньому також передбачені керуючі сенсори. Крім того, вікна в цьому автомобілі можуть змінювати світлопроникність аж до повного затемнення, а кузовні панелі змінюють колір завдяки спеціальному плівковому покриттю E Ink Prism 3.

Відповідно до заяв компанії, цей проекційний дисплей стане доступним у серійних моделях зразка 2025 року. Зокрема, він буде встановлений у перших електромобілях платформи Neue Klasse – середньорозмірному седані третьої серії та iX3. Безпрецендентні можливості i Vision Dee будуть озвучені публіці вже цього року.

Також головний технічний директор Френк Вебер пообіцяв, що кожна хвилина зарядки зможе забезпечити автомобілям на цій платформі запас ходу 48 кілометрів, а самі АКБ стануть легшими за сучасні на 20 %. За його підрахунками, вартість виготовлення нових акумуляторів дозволить вдвічі знизити витрати на виробництво і серйозно збільшити екологічність створення акумуляторних блоків.

Зараз у Дебрецені (Угорщина) на повний хід йде будівництво нового заводу з випуску електромобілів на платформі NE. Він запрацює у 2025 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!