Стало відомо про поширений спосіб викрадення автомобіля взимку

0
953

У зимовий час злочинці часто викрадають машини з сигналізацією, схильною до електронного злому, під час прогріву мотора транспортного засобу у дворі.

«Автовласник приходить до машини, відчиняє її, запускає двигун, зачиняє двері та починає змітати з машини сніг. Але в момент, коли він спочатку знімає машину з охорони, код сигналізації перехоплюють викрадачі, які знаходяться неподалік, у радіусі 50 м. А коли він починає чистити сніг, машину просто закривають», — розповів експерт.

Виявивши, що заведена машина мимоволі закрилася, практично всі автомобілісти вирішують піти додому за другим ключем. У цей момент викрадачі відкривають транспортний засіб та їдуть на ньому. При цьому найчастіше автовласник залишає у салоні машини свій мобільний телефон, а також документи, додав експерт. Щоб не потрапити в подібну ситуацію, не потрібно залишати без нагляду заведену машину, якщо її двері несподівано зачинилися.

Не всі сигналізації схильні до вищеописаного злому: йому не піддаються пристрої, які підтримують діалоговий код з індивідуальними ключами шифрування, зазначив експерт.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!