У 2025 році Land Rover Defender стане електромобілем із запасом ходу під 500 км

0
205

В середині цього десятиліття Land Rover Defender переживе масштабну технічну модернізацію, під час якої стане повністю електричною версією, повідомляє Auto Express з посиланням на інсайдерів. За їхніми даними, формально це не буде зміною поколінь, причому позашляховик переведуть на іншу платформу.

Актуальна алюмінієва архітектура D7 Premium Lightweight поступиться місцем платформі MLA Flex, що вже лежить в основі актуальних Range Rover і Range Rover Sport. Для Land Rover це буде не перший випадок заміни шасі в рамках однієї генерації моделі: так само в 2019 році нестарий на той момент Discovery Sport перевели з D8 на Premium Transverse Architecture (PTA).

MLA Flex розрахована на різні типи силових установок. У випадку з Range Rover та Range Rover Sport, які мають стати електромобілями у 2024 році, очікується використання батареї ємністю 100 кіловат-годин. Її заряду розкішним позашляховикам має вистачати на 300 миль (483 кілометри) на одному заряді. Приблизно аналогічних характеристик чекають і від електричного Defender, який дебютує у 2025 році та надійде у продаж у 2026-му.

На електротягу передбачається перевести всі три наявні версії Defender — з індексами 90, 110 і 130. Стверджується, що зміна платформи не позначиться а ні на розмірах кузовів, а ні на дизайні. Інженери компанії дивляться на майбутню трансформацію з оптимізмом: передбачається, що модель не просто не втратить своїх позашляхових якостей, але навіть стане ще здатнішим, у тому числі за рахунок розширених можливостей в керуванні вектором тяги. Приблизно таку саму філософію сповідують розробники Mercedes-Benz EQG – електричного Гелендвагена.

Електромобілем стане і Land Rover Discovery, який ділить із Defender платформу та випускається на тому ж заводі у Словаччині. Водночас в наступному поколінні його «винайдуть заново», щоб уникнути конкуренції з довгобазним семимісним Range Rover та восьмимісним Defender 130: цього літа голова Jaguar Land Rover Тьєррі Боллоре пообіцяв жрналістам перетворити «Диско» на «справжній сімейний автомобіль» для найбільших вибагливих клієнтів.

Згідно з стратегією автовиробника, до 2026-го у Land Rover з’явиться 6 електромобілів, а Jaguar на той час повністю відмовиться від машин з ДВЗ. Водночас електрокари британського виробника будуть не лише акумуляторними, а й паливними елементами. Минулого літа компанія вже представила прототип водневого автомобіля, причому основою для нього послужив якраз Defender.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!