Acura показала перші фото з випробувань електрокросовера ZDX

0
102

Acura оголосила про початок дорожніх випробувань свого першого електромобіля – кросовера ZDX. Виробник опублікував знімки з тестів прототипу «зарядженої» модифікації Type S, який отримав камуфляж із відповідною графікою.

Обрисами кузова новий ZDX радикально відрізняється від однойменного кросовера, який випускався в Канаді для північноамериканського ринку в 2009-2013 роках. Компанія підтвердила, що електромобіль, дизайн якого створили у південнокаліфорнійській студії, стане товарним втіленням концепту Precision EV, розсекреченого цього серпня.

Технічно Acura ZDX – преміальний аналог Honda Prologue: обидві моделі розробляються спільно з General Motors на платформі Ultium і, найімовірніше, їх складатимуть на одному із заводів американського концерну. Прем’єра намічена на 2023 рік, старт продажу – на 2024-й.

До 2025-го матиринська для Акури компанія Honda хоче спільно з LG побудувати в США завод з виробництва батарей за 4,4 мільярда доларів потужністю 40 гігават-годин на рік. Там робитимуть літій-іонні акумулятори пакетного типу.

У 2026 році мають вийти перші електромобілі Honda і Acura на оригінальній платформі e:Architecture, а в 2027-му у материнського концерну з’явиться ще одна спільна з GM платформа— для бюджетних моделей на електротязі, які продаватимуть в обох Америках, а також в Китаї.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!