Головна Авто Polestar готує новий компактний кросовер: перше зображення

Polestar готує новий компактний кросовер: перше зображення

0
151

Назва майбутньої новинки шведського бренду поки що не розсекречена. Передбачається, що паркетник з’явиться на ринку не раніше 2025 року.

Спочатку, в середині 90-х років, Polestar був гоночною командою, проте пізніше підрозділ перекваліфікували в тюнінг-ательє компанії Volvo. 2017-го назву закріпили за самостійним брендом. Модельний ряд шведської марки включає гібридне купе Polestar 1, компактний електричний крос-ліфтбек Polestar 2, а також великий купеподібний «зелений» кросовер Polestar 3 (його презентація пройшла в середині минулого місяця).

Надалі у Polestar вийде ще кілька новинок: влітку компанія опублікувала тизери кількох із них. Крім вже розсекреченого Polestar 3 , на знімку також засвітилися кросовер Polestar 4 і флагманський седан Polestar 5. Передбачається, що виробництво «четвірки» буде налагоджено в 2023 році, а дебют серійної версії «п’ятірки» доведеться почекати до 2024-го.

У другій половині поточного десятиліття у бренду з’являться інші новинки, в компанії вже займаються їх розробкою. Однією з новинок, ймовірно, стане компактний кросовер, його ім’я виробник поки що не розголошує. Імовірно, цей B-SUV стане найближчим «родичем» невеликого паркетника Volvo (його потенційна назва – EX30), а також нещодавно розсекреченого Smart # 3 (всі три бренди входять до складу китайського холдингу Geely).

Інформації про те, як виглядатиме новий компактний кросовер Polestar, поки що немає. Свій варіант зовнішності майбутнього SUV пропонує дизайнер іспанського видання motor.es . Передбачається, що модель отримає спортивне оформлення інтер’єру. Судячи з рендер, передня частина новинки запозичить деякі риси концепту Polestar Precept, який був представлений в 2020 році.

Очікується, що компактний кросовер матиме похилий дах, що, очевидно, скоротить простір для голів пасажирів, що розташувалися на задньому дивані. Купеподібний кузов дозволить цьому SUV також дистанціюватися від родича – паркетника початкового рівня марки Volvo.

У невеликих повністю електричних паркетників Polestar, Volvo і Smart ляже в основу одна з версій модульної платформи SEA (Sustainable Experience Architecture) розробки Geely. За попередніми даними, у кросовера Polestar будуть версії як із заднім, так і з повним приводом; тобто з одним або двома електромоторами (по одному на кожній осі). Очікується, що сукупна віддача двомоторної установки перевищить 220 к.с., а запас ходу однією зарядці виявиться понад 400 км.

Поки що у компанії не розкривають термінів появи нового компактного кросовера. Передбачається, що паркетник Polestar дістанеться ринку не раніше 2025 року. Його старшого брата – Polestar 3 – залишилося чекати не так довго: виробництво великого SUV розпочнеться в середині 2023 року, його стартова ціна в Європі дорівнює 89 900 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.