Першу партію Ioniq 6 для Європи розкупили швидше, ніж за добу

0
453

Компанія Hyundai оголосила про завершення прийому замовлень на «вітальну» версію електромобіля Ioniq 6, продаж якої стартував у деяких країнах Європи. На те, щоб розібрати всю партію у 2,5 тисячі машин, у європейців пішло менше 24 годин — і це незважаючи на високу вартість такого електромобіля.

Ioniq 6 з’явився у Європі у виконанні First Edition. Така машина має двомоторну силову установку на 320 л.с. та 605 Нм, 77,4-кіловат-годинний акумулятор на 520 кілометрів пробігу, багату комплектацію та оригінальні дизайнерські акценти. Серед них, наприклад, 20-дюймові колісні диски та особливе оздоблення салону.

Замовити такий електромобіль змогли мешканці Німеччини, Франції, Великої Британії, Норвегії та Нідерландів. На Німеччину припала найбільша частка машин — 1000 екземплярів, коштували вони тут 66,4 тисячі євро. Водночас топова версія Tesla Model 3 в цій країні продається за базовою ціною 63,5 тисяч євро.

Замовлені машини надійдуть своїм власникам у лютому-березні наступного року. А наприкінці цього Hyundai відкриє європейський продаж стандартних версій Ioniq 6. Ціни поки що не названі.

Ажіотаж довкола електромобілів лінійки Ioniq компанія Hyundai фіксує регулярно. Наприклад, перша модель суббренду – кросовер Ioniq 5 – зібрав на домашньому ринку 25 тисяч заявок вже в перший день, а в Австралії стартову партію розібрали лише за кілька годин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!