Авто

Найміцніший кузов: 5 автомобілів, які майже не іржавіють

Share

У спробі знайти потрібний автомобіль багато потяглися на вторинний ринок. Вибір там величезний, але й проблемних екземплярів достатньо — наприклад, легко наткнутися на машину з кузовом, що прогнив до дірок. Втім, трапляються й такі автомобілі, яким іржа не страшна десятиліття. ТОП-5 найміцніших кузовів – в огляді порталу «АвтоПогляд».

Автовиробники ставляться до обробки машин антикором по-різному. Одні просто наносять спеціальну мастику на зварні шви, інші проводять так зване гаряче оцинкування кузова. Вона помітно дорожча, але з таким захистом автомобіль здатний витримати і 30 років жорсткої експлуатації, і набагато більше – іржа може зовсім не з’явитися.

Серед найстійкіших до корозії – представницький седан Mercedes-Benz S-класу у кузові W221. Рестайлінгову версію випускали в період із 2009 по 2013 рік. Приблизно те саме сервісмени говорять і про його послідовника — W222, який з’явився 2013 року відповідно. Але відмінний опір іржі досягнуто не тільки завдяки ретельній обробці спеціальними складами. Крім того, в конструкції широко використаний пластик, вуглеволокно та алюміній, а ці матеріали не схильні до корозії.

кузова Фото виробника

Не відстає від штутгартців і компанія Audi зі своєю флагманською чотиридверкою — моделлю A8. Кузов автомобіля повністю виконаний із алюмінієвих сплавів. А щодо оцинкування, то в Інгольштадті її почали проводити ще в середині 80-х років. Згодом у цій машині можуть піддатися іржі хіба що внутрішні поверхні крил, на які нанесена вологопоглинаюча повсть, але це дрібниці.

Далі йде ще один «німець» – Porsche Cayenne (Type 958), який залишив конвеєр у 2017 році. Кросовер радує не тільки динамікою та керованістю, а й безпекою кузова. Про це говорять і майстри наших автосервісів, і результати досліджень «Шведського інституту корозії». Крім того, цікаво, що Cayenne стійкіший до іржі, ніж споріднений Volkswagen Touareg.

Згадаймо і «класику», яка довела, що кузови можуть не руйнуватися десятки років: звичайно ж, ми маємо на увазі автомобілі Volvo. І особливо хороша серія 700. «Міцні валізи» – так ці незграбні седани називають їх власники. Багато машин вже мають пристойні пробіги, але продовжують служити вірою та правдою своїм господарям. У “шведів” часто іржавіє вихлопна система, але змінити її не проблема. Та й взагалі багато ремонтних робіт можна зробити в гаражі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано побив рекорд максимальної швидкості

Chevrolet Corvette ZR1 несподівано встановив рекорд "максималки". У Німеччині на полігоні в Папенбурзі новинку вдалося…

20.10.2024

Розкрито головні новинки Volkswagen 2025 року

Наступний 2025 стане важливим для німецького автовиробника Volkswagen. Йому належить представити відразу кілька ключових новинок…

20.10.2024

Експерти склали рейтинг найміцніших автомобілів

Британський портал «WhatCar» постійно публікує різні дослідження в галузі надійності автомобілів. Нещодавно журналісти з «Туманного…

20.10.2024

Інтер’єр нового Volkswagen Teramont Pro розкрито на свіжих фотографіях

Отож, у Китаї вже готують до виходу новий Volkswagen Teramont Pro, і нещодавно з’явились свіжі…

20.10.2024

General Motors показав армійський броньовик з унікальною технікою

General Motors показав броньовик для спецслужб з унікальною технікою. "Дочка" автогіганта - GM Defense -…

20.10.2024

Які вживані авто зі США найчастіше обирають українські водії

За перші три квартали 2023 року в Україну пригнали майже 33,5 тисячі авто зі Штатів,…

20.10.2024