Найвідоміші електрокари світу – рейтинг

Час читання: 3 хв.
0

Щороку на дорогах великих міст з’являється все більше електрокарів. Автомобілісти у всьому світі роблять вибір на користь машин, що працюють на електриці. У цій добірці ми зібрали найвідоміші електрокари, хоча про деякі ви з них, можливо, ще не чули. Поїхали!

Nissan Leaf

Найпопулярніший серійний електромобіль від японського концерну. Він побудований на базі Nissan V (до речі, на цій же платформі виробляється Juke та Micra 2011 року). Електромотор має потужність 108 л. Запас ходу за повної зарядки становить 160 км. За рахунок того, що батарея є найнижчою точкою бази, електромобіль впевненіше тримається на дорозі і має більший запас міцності, порівняно з конкурентами. Nissan Leaf у Росії офіційно не продається. Купити його можна лише з пробігом або за допомогою посередника, який прижене автомобіль із інших країн.

Kia e-Niro

Повністю електричний кросовер, випущений на ринок Європи, США та Кореї на початку 2019 року. Kia Niro EV оснащений електродвигуном потужністю 204 л. і може прискорюватися від 0 до 100 км/год всього за 7,8 секунд. Зарядити авто можна за допомогою швидкого зарядного пристрою на 80% за 54 хвилини. Електричний кросовер оснащений низкою систем допомоги водієві. Доступні активні системи безпеки включають попередження про зіткнення з попереду автомобілем і розумний круїз-контроль.

Volkswagen ID.3

Реклама

Концерн довго наважувався на випуск першого електрокара у своїй лінійці моделей. І ось він перед нами. Volkswagen ID.3 має футуристичний дизайн, оснащення новітніми гаджетами і досить гідні характеристики. Запас ходу електрокара складає 550 км. А до 100 км/год. він розганяється за 7,3 с. За наявності опціонального пристрою швидкої зарядки потужністю 100 кВт поповнити ємність батарей для запасу ходу 290 км можна за півгодини.

Baojun E200

У вересні 2018 року китайська компанія Baojun розпочала виробництво свого нового міського електрокара. Baojun E200 – це 3-дверний 2-місний електромобіль, який став другим у лінійці компанії. На цьому сітікарі встановлена ​​літій-іонна батарея, яка забезпечує запас ходу на 250 км.

Porsche Taycan

Porsche Taycan – це спорткар. Незважаючи на те, що він віддалено нагадує Panamera, тип кузова у них різний. Taycan – це чотиридверний седан. Кришка багажника разом із склом не піднімається. Запасу ходу у цьому електрокарі вистачає на 381-450 км шляху. Однією з головних переваг Taycan є 800-вольтова бортова мережа. Вона дозволяє прискорити процес заряджання. Щоб заповнити рівень з 0 до 80% потрібно всього 23 хвилини.

Audi e-tron

Електромобіль оснащений батареєю на 96 квт. За допомогою ефективних швидкодіючих блоків живлення потужністю 150 кіловат можна за півгодини здійснити підзарядку на 80%. Стандартна зарядка – 8 годин. Має 446-кілометровий запас ходу та швидкість до 200 км/год, чого цілком достатньо для пересічного користувача.

BMW IX3

Характерний агресивний екстер’єр із двома радіаторними гратами з першого погляду видає приналежність електрокросовера до сімейства BMW. Конструктори не стали розробляти його з нуля, а просто електрофікували популярну модель X3, зберігши при цьому всі її переваги. Акумулятор забезпечує запас ходу 440 км. Потужність двигуна складає 286 л.с. (210 кВт).

Mercedes EQC

Компанія Mercedes-Benz розпочала випуск нової модифікації свого електрокросоверу. Розробники усунули головний недолік базової моделі – довгу зарядку. Тепер електрокар має бортовий зарядний пристрій потужністю 11 кВт. При підключенні до трифазної мережі для заряджання потрібно 7,5 години. Можна також заряджатися від терміналу швидкого заряджання постійним струмом потужністю 110 кВт. Запас ходу цього електрокара становить 415 км, а розігнатися до 100 км/год можна за 5,1 с.

Lucid Air

У 2020-му році компанія Lucid, заснована колишнім головним конструктором Tesla Model S, представила седан Air, який завоював звання найдальнобійнішого серійного електрокара і утримує його досі. Запас ходу складає 832 км. А ще тут рекордно швидка зарядка — 32 кілометри за хвилину від фірмових 900-вольтових терміналів, що видають потужність понад 300 кВт.

Tesla Model S

Tesla пообіцяла і зробила один з найкращих (і найвідоміший) електрокар на ринку. Запасу ходу при повністю зарядженій батареї вистачить на 610 км пробігу. Швидкості в 100 км/година електрокар досягає за 4 секунди. Інженери використовували акумулятор на 100 кВт. Повна зарядка займає 7 годин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!