Українські інженери представили безпілотний броньований КрАЗ – відео

Безпілотна техніка на війні – запорука збереження життя та здоров'я солдатів.

0
133

Якщо до літаючих БПЛА всі вже звикли, то безпілотні бронемашини для українських реалій поки що дивина. Водночас вітчизняні підприємства вже розробили кілька цікавих екземплярів, серед яких і КрАЗ “Спартан”. Автомобіль оснастили великою кількістю датчиків і далекомірів, а сам автопілот здатний вчитися в процесі використання.

Так, компанія КрАЗ розпочала розробку безпілотного бронеавтомобіля досить давно і ще в 2016 році були проведені перші випробування автомобіля.

Основою для безпілотника став бронеавтомобіль КрАЗ “Спартан”, якому встановили цілу низку датчиків, далекомірів і навіть камеру огляду на 360 градусів. Сам безпілотний автомобіль також міг сам розрізняти різноманітні перешкоди, як стаціонарні, так і рухомі. Крім напівавтономних функцій безпілотником можна було керувати дистанційно.

За допомогою цифрових радіоканалів WiFi/Wimax, бронетехнікою можна керувати на відстані до 50 км. Також завдяки технології Teach-inDrive автопілот може запам’ятовувати вже пройдені маршрути та самостійно повторювати їх. Сам автомобіль підходить не тільки для перевезення медикаментів, продуктів та амуніції, але й для знищення живої сили та техніки супротивника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!