Суперелектрокросовер Lotus Eletre: детальні характеристики та ціни

0
58

Компанія Lotus відкрила продаж свого першого електрокросоверу Eletre і оголосила його усі характеристики. На етапі весняної прем’єри позашляховика було відомо лише, що його двигуни зможуть розвивати понад 600 к.с. Наразі з’ясувалося, що у Eletre аж три модифікації, найпотужніша з яких видає більше 900 к.с. Базова версія коштує трохи менше 100 000 євро.

Стандартний Lotus Eletre оснащуватиметься силовою установкою на 612 к.с. та 710 Нм. Розгін до 100 км/год займатиме у нього 4,5 секунди при максимальній швидкості 258 км/год. Заявлений запас ходу – 600 км, який забезпечує загальна для всіх модифікацій 112-кіловат-годинна батарея. Зарядити її від потужної станції з 10 до 80% можна буде лише за 20 хвилин.

Lotus Eletre S отримав ту саму силову установку, але буде відрізнятися набором спортивних опцій. У тому числі, наприклад, активними аеродинамічними елементами. Також позашляховику розширять набір обладнання для підвищення комфорту в салоні.

Нарешті, на вершині лінійки – Lotus Eletre R, агрегати якого видають 918 к.с. і 958 Нм крутного моменту. “Заряджений” позашляховик витрачає на розгін до сотні 2,95 секунди, максимальна швидкість зростає до 265 км/год, а запас ходу скорочується до 490 км. Також у такого кросовера спортивно налаштована підвіска.

До списку обладнання, загального для всіх модифікацій, увійшли пневмопідвіска та датчики для системи «автопілота», а за доплату Eletre можна буде оснастити камерами заднього виду замість дзеркал та двома роздільними кріслами замість суцільного дивана на другому ряду. Запропонують покупцям й колісні диски від 20 до 23 дюймів.

Продажі Eletre стартують з Китаю та Європи, ціни – від 96 тисяч євро за базову версію до 151 тисячі за Eletre R. Пізніше електрокрос з’явиться у Північній Америці та на Близькому Сході.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!