В Україну завезли незвичайні німецькі електрокари

Пробіг автомобіля становить від 100 до 160 км на одному заряді.

0
98

Більшість українців пам’ятають такі авто, як “пиріжки”, у народі так називають невеликі комерційні авто на кшталт Renault Kangoo. Подібних машин із бензиновими та дизельними двигунами зараз в Україні хоч відбавляй, а от із подібними машинами на електротязі спостерігається дефіцит. З доступних варіантів лише Renault Kangoo Z.E. та міні-фургончики Nissan NV.

Тепер в Україні з’явився ще один вид компактних електрофургонів – StreetScooter GmbH (компанія належить Deutsche Post DHL Group). Свого часу концерн вирішив запустити самостійне виробництво електрокарів і вже у 2014 році вони отримали свою першу модель. З того моменту з конвеєра вже зійшло понад 21 тисяча подібних фургончиків.

З недавніх пір цей малюк став доступним для покупки в Україні. У даного електрокара є дві версії — стандартна (вага 680 кілограмів) та подовжена (вага 1,5 тонни). Попри свої розміри фургончик має підігрів сидіння, камеру заднього виду та підігрів лобового скла.

У короткої версії стоїть двигун на 41 к.с. та акумулятор на 20 кВт∙год. Це дозволяє на одному заряді проїжджати до 100 кілометрів, а максимальна швидкість електрокара становить 85 км/год. Подовжена версія фургона має двигун на 92 к.с. та акумулятор на 40 кВт∙год. Це дозволяє розганятись до 120 км/год і проїжджати на одному заряді до 160 кілометрів. На повну зарядку акумулятора потрібно близько 7 годин.

В Україні придбати дане диво техніки можна тільки в уживаному стані, при цьому за найдешевшу версію просять 10,5 тисячі доларів, а за “топову” – 21 тисячу доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!