В Європі з’явиться китайсько-американський електрофургон за 12 тисяч євро

0
77

Американський стартап Mullen Automotive представив для низки європейських ринків електромобіль i-Go. Позиціонуватиметься компактна п’ятидверка як транспорт для доставки «останньої милі», а продавати її планується за 12 тисяч євро. Водночас компанія, як пише InsideEVs, не афішує, що майбутня новинка має китайське походження.

Фірма Mullen заявила, що має ексклюзивні права на продаж і брендинг нового електромобіля, а сам автомобіль повністю сертифікований для Європи. За даними видання, Mullen i-Go було розроблено китайською компанією Henan Henrey Shiying Vehicle.

Електромобіль на батьківщині продається як повністю пасажирська модель, проте Mullen бере на себе зусилля з перетворення його на легкий комерційний фургон для міських служб доставки та кур’єрів.

I-Go оснащується єдиним 46-сильним електродвигуном на задній осі. 16,5-кіловат-годинна батарея забезпечує невеликому електромобілю з колісною базою 2,4 метра запас ходу 200 км. Важить новинка менше ніж 800 кг, максимальна швидкість — 100 км/год.

Продавати фургон Mullen має намір у Великій Британії, Франції та Іспанії, а стартує продаж з Німеччини, де i-Go з’явиться вже у грудні цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!