Skoda представила найпотужніший електромобіль в історії марки

0
106

Skoda Auto представила нову модифікацію електрокросовера Enyaq iV – вона спортивна та позначається приставкою RS у назві. До цих пір виконання RS було доступне тільки при замовленні Enyaq Coupe iV (соплатформний кросовер з кузовом типу п’ятидверний ліфтбек), відтепер воно додано в гамму та моделі з кузовом універсал.

Новинка зроблена за тим же рецептом, що і згаданий Enyaq Coupe iV RS – кузов доопрацьований за допомогою аеродинамічного обважування, впроваджені низькопрофільні 20-дюймові колеса (21-дюймові – опція), матричні світлодіодні фари, чорні акценти в екстер’єрі та під термічними радіаторами.

У частині техніки на відміну від стандартного кросовера потужні мотори. У рух Enyaq RS iV приводять два електродвигуни віддачею 220 кВт (295 л.с.) і моментом, що крутить, 460 Нм, розгін з місця до 100 км/год займає 6,5 секунди, максимальна швидкість обмежена на рівні 180 км/год.

Двигун живить літій-іонна батарея ємністю 82 кВт * год, з нею запас ходу досягає 500 км.

До звичайних для електрокросовера Skoda передустановок режимів руху Eco , Comfort , Normal і Sport додано додатковий Traction . Він призначений для їзди слизьким покриттям і передбачає включення постійного повного приводу на швидкостях від 12 км/год і вище.

У салоні спортивної версії – спеціальні передні крісла з розвиненою бічною підтримкою, оздоблення сидінь та передньої панелі особливою тканиною, вставки під вуглепластик, а також усічене знизу кермо.

Продаж Skoda Enyaq iV RS стартує 2023 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!