Categories: Авто

Власникам «євроблях» доведеться платити податок за їзду українськими дорогами?

Share

Біда з якістю покриття автомобільних доріг в Україні – результат нестачі фінансування. За даними Укравтодору, акцизу в паливі вистачає на фінансування лише 6,9% витрат на будівництво і ремонт доріг, а всі інші витрати йдуть з податків. Виходить, що українці платять не тільки за себе, але і за авто іноземних держав, пише Nakapote.

В Європі цю проблему давно вирішили. У Латвії, Молдові та ряді інших країн ЄС всі авто на іноземній реєстрації платять за проїзд по дорогах: купують віньєтку і тільки тоді їздять.

«Так може Україні пора наслідувати приклад Латвії, Молдови та країн ЄС?», – з таким питанням до інтернет-спільноти звернувся генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

«Вчора від України брав участь в телемості Київ -Таллін- Рига-Мінськ – Кішінев- Бішкек. Формат телемосту: я і зарубіжні колеги перебуваємо кожен у своїй країні, в прес-центрі з представниками ЗМІ. І журналісти всіх вищевказаних країн слухають виступи спікерів з цих країн і задають питання .. Обговорювали ринок електрокарів і законодавчі стімули.. Дуже цікаво і познавательно.. Коллега з Киргизстану розповів про плани виробництва електроавтобусів, колега з Білорусі про виробництво електрокарів (вже є »пілоти ») .. Колега з Естонії підтримав наші починання щодо скасування податків на електрокари..

І, до речі, питання: колеги з Латвії та Молдови розповіли, що з 2017- го року всі не молдавські і не латвійські авто (іноземної реєстрації) платять за проїзд по молдавським і латвійським дорогах (купують віньєтку і тільки тоді їздять). Може і нам наслідувати їхній приклад? », – написав Назаренко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • А може пора боротися з корупцією на всіх рівнях і садити по тюрмах, створювати сприятливі умови для розвитку економіки, гасити олігархів, тоді і грошей знайдеться значно більше для ремонту доріг.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024