Презентовано перший електромобіль Rolls-Royce: 585 сил, 520 км на одному заряді та повнокероване шасі

0
107

Компанія Rolls-Royce оприлюднила перші зображення та попередні характеристики купе Spectre. Це перший, але далеко не останній повністю електричний Rolls-Royce в історії марки. Доставіки гран-турера на батарейках клієнтам британці планують запустити наприкінці 2023 року.

Зовнішність Rolls-Royce Spectre виконана повністю у фірмовому ключі – з плавним обтічним силуетом і дверима, що відкриваються проти ходу руху. Загалом електромобіль нагадує купе Wraith або Phantom Coupe, ідеологічним спадкоємцем якого він має стати. Однак є й винятки.

Наприклад, Spectre оснастили незвичайною тонкою оптикою, а його решітка радіатора не опускається до нижнього краю бампера, як на інших моделях. Водночас вона вийшла найширшою серед актуальних серійних Rolls-Royce та отримала підсвічування з 22 діодів. Аеродинамічний коефіцієнт кузова – 0,25. Такоже купе оснастять 23-дюймовими колісними дисками.

Колісна база електромобіля перевищує 3,2 метри, автомобіль важить майже 3 тонни, незважаючи на активне використання алюмінію в конструкції. Акумулятори інтегровані у просторову раму, що дозволило збільшити жорсткість кузова на 30%. Місткість батарей не уточнюється, розрахунковий запас ходу – 520 км. У шасі Spectre будуть застосовані фірмові активні стабілізатори та керовані задні колеса.

Що стосується силової установки електромотори Spectre зможуть розвивати до 585 к.с. і 900 Нм крутного моменту, що дозволить прискорюватися до 100 км/год за 4,5 секунди.

Інтер’єр гран-турера також виконаний у суворій відповідності до стилістичних канонів Rolls-Royce. Водночас компанія вже зараз повідомила про два нововведення: фірмова функція «зоряне небо» з’явиться і на дверних картах (туди додадуть 4796 зірочок), а перед переднім пасажиром встановлять окремий дисплей.

Ціна Spectre поки не оголошена, але за прогнозами компанії електромобіль розташовуватиметься в лінійці приблизно посередині між Cullinan і Phantom. У майбутньому виробник планує перевести на електротягу весь свій модельний ряд і повністю відмовитися від ДВЗ до 2030 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!