Авто

5 кросоверів, які найменше втрачають у ціні

Share

Яким би добрим не був автомобіль, рано чи пізно настає момент його продажу. І тут автовласника починає непокоїти питання втрати вартості машини, адже вона неминуча. Тим не менш, є кросовери, які у пошані в наших громадян, а тому втрачають у ціні менше за інших. Про такі SUV і розповідаємо в даному матеріалі.

Щоб не бути голослівними, ми взяли дослідження компанії Autolist, а також вивчили найпопулярніші сайти з продажу машин. Вийшло, що особливим попитом на вторинному ринку користуються ті моделі, які були потрібні новими. Саме на такі кросовери ціни падають найменше.

Toyota RAV4

Лідер нашого рейтингу – Toyota RAV4, і це не стало сюрпризом. “Японець” популярний уже багато років. Тому, йдучи на вторинний ринок, майже не втрачає ціни. За підрахунками Autolist, трирічний “Равік” зберігає 88% своєї первісної вартості. Тобто із 12-відсотковою втратою можна легко змиритися. А в нинішніх умовах дефіциту комплекруючих у світі, багато продавців взагалі залишаються в солідному плюсі. Адже прайси на “вторинці” помітно зросли.

Mazda CX-5

За RAV4 йде ще один затребуваний японець – Mazda CX-5: машина втрачає за роки експлуатації всього 14% своєї вартості. Причина популярності – у сукупності якостей. Кросовер відрізняється гострою керованістю, просторим салоном, та й мотори Skyactive не примхливі, а лише вимогливі до якості палива.

Kia Sportage

Замикає трійку – Kia Sportage, що зберігає 84% від початкової ціни. Вже не перше покоління «корейця» має славу “невбиваючих”, бо інженери не стали ризикувати, а застосували лише перевірені технічні рішення. Та й проблеми з задирами в силовому агрегаті виявилися не такими фатальними, як про це так часто писала преса.

Mitsubishi Outlander

На четвертому місці знову “японець” і це – Mitsubishi Outlander. На перший погляд подібне виглядає дивно, оскільки багато власників скаржаться на те, що післягарантійне обслуговування кросовера навіть у неофіційних сервісах дорого. Плюс – недешеві запчастини. Проте модель популярна і затребувана, тому цінники скидати ніхто не поспішає. У результаті дисконт сягає 18%.

Volkswagen Tiguan

П’яте місце посідає Volkswagen Tiguan. Звичайно ж, це один із найбажаніших для українців автомобілів. Багато хто вже й не згадує про наддувні мотори та «роботи», яких боялися як вогню. Німці поступово впоралися з технічними неполадками, і нинішнє покоління “Тігуана” не назвати проблемним. За три роки експлуатації модель втрачає 25% вартості, що є чимало, але й не критично. Отже, навіть коли війна скінчиться, “Фольц” можна буде “скинути” без катастрофічних втрат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024

Як водіям у “Дії“ отримати копії документів

За допомогою функції «шеринг» ви можете надіслати в необхідні установи не тільки копії своїх документів,…

03.05.2024

З 4 травня учбові транспортні засоби позначатимуть по-новому

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін опублікував нові зміни до Правил дорожнього руху, які внесені постановою від…

03.05.2024