Немає потреби в паливі та частих «заправках»: популярний український автовиробник представив новий автомобіль

0
1625

Компанія Polestar, що спеціалізується на електромобілях і належить Volvo і Geely, показала преміальний кросовер за 3-бальною шкалою.

Розкішний електрокросовер позиціонують як конкурента Porsche Cayenne і Tesla Model X. Він має спільну платформу з наступним поколінням Volvo XC90 і має довжину 4900 мм із колісною базою 2985 мм. Ширина і висота – 2120 і 1627 мм відповідно. Дорожній просвіт 211 мм.

Екстер’єр електромобіля виконаний у фірмовому стилі бренду, що повторює моделі з індексами 1 і 2. Polestar 3 оснащений світлодіодними фарами «Молот Тора», кутовою заглушкою на місці решітки радіатора і широким воздухозаборником бампера. На кормі залишилися світлодіодна світлова смуга, яка охоплює всю ширину автомобіля, і великий спойлер. Панорамний дах, висувні дверні ручки, вставки в бічні двері та спеціально розроблені 21- або 22-дюймові колеса доповнюють преміум-образ цього нового електромобіля.

Інтер’єр Polestar 3 мінімалістичний. Його оснащення включає кермо з плоским дном і цифрову панель приладів. У центрі знаходиться 14,5-дюймовий вертикальний екран, мультимедійна система, розроблена спільно з Google. Він підтримує оновлення по повітрю, голосовий помічник і бездротовий Apple CarPlay. Plus Pack і Pilot Pack є стандартними для нових продуктів.

У пакет також входить звукова система Bowers & Wilkins з 25 динаміками, проекційним дисплеєм і підігрівом сидінь, оббитих екологічно чистими матеріалами зі штучної шкіри та вовни. Існує також система автономного водіння, яка спирається на дані вбудованих камер, радарів і датчиків.

Базовий Polestar 3 оснащений двома електродвигунами із сумарною потужністю 483 к.с., що дозволяє розганятися з місця до 100 к.с. менш ніж за 5 секунд. У топ-версії моделі потужність двигуна збільшили до 517 к.с. «Сотню» він набирає за 4,7 секунди. Акумулятор ємністю 111 кВт/год забезпечує запас ходу на одному заряді до 610 кілометрів.

Новинки будуть збиратися на заводі Volvo в Ченду, Китай. Поставки електрокросовера мають намір почати до кінця 2023 року. Ціни починаються від 84 000 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!