Maserati випустив елітний електромобіль GranTurismo Folgore – фото

0
332

Італійський виробник спортивних автомобілів Maserati S.p.A. випустив нове покоління купе класу Грантуризмо і вперше запропонував його повністю електричний варіант Folgore.

Електромобіль Maserati GranTurismo Folgore оснащується трьома електромоторами потужністю по 300 кВт (408 к.с.) кожен. Один розташований на передніх колесах, два інших – незалежно один від одного на задніх. Разом двигуни видають до 750 к.с. потужності та 1350 Нм крутного моменту.

Батарея акумуляторів ємністю 92,5 кВт*год скомпонована максимально близько до центру та опорної поверхні, щоб мінімізувати вплив інерції при поворотах та знизити центр мас. Враховуючи, що споряджена маса електромобіля Maserati — значні 2260 кг, акуратність інженерів при компонуванні батареї не виглядає зайвою. З місця до 100 км/год машина розганяється за 2,7 секунди, максимальна швидкість – 320 км/год.

Відомо, що автомобіль отримає три екрани у салоні. Панель приладів має діагональ 12,2 дюйма, ще два екрани (на 12,3 і 8,8 дюйма) розміщені на центральній консолі. Медіасистема буде підтримувати альтернативні інтерфейси – крім тачскріна керувати нею можна буде жестами та голосом.

Електричний GranTurismo вийде на ринок упродовж 2023 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!