Китайська компанія випустила клон Tesla Model 3

0
251

Китайська компанія Changan випустила електромобіль, який дуже схожий на Tesla. Досить сказати, що китайці точно надихаються популярним електромобілем. Аналітики кажуть, що демократична ціна новинки може вплинути на продажі автомобілів Ілона Маска в Китаї.

Навіть розміри електромобіля збігаються: седан Shenlan SL03 всього на 10 сантиметрів довший за Model 3 і має майже однакові ширину, висоту та колісну базу. Інтер’єр також мінімалістичний, з великим горизонтальним екраном, як у Tesla Model 3.

Схожість можна помітити одразу / Фото Electrek

Що стосується характеристик, то базова версія новинки може проїхати на одному заряді 515 кілометрів. Ті, хто потребує, можуть замовити більший акумулятор, якого вистачить на 705 кілометрів. Акумулятор автомобіля був виготовлений на заводі CATL, а електроніку поставила компанія Huawei.

Ці варіанти можна порівняти з тими, що пропонувала Tesla до того, як припинила приймати замовлення на Model 3 у Китаї — ймовірно, тому, що черги були дуже довгими.

Ціна

Але головною перевагою Shenlan SL03 є ціна. Ціна починається лише з 183 000 юанів, або 26 000 доларів США. Для порівняння, у Китаї Model 3 продається за 279 000 юанів.

За кілька годин після випуску автомобіля компанія отримала понад 15 000 замовлень. Перший седан Shenlan SL03 буде доставлений власникам до кінця року. З часом Changan планує збільшити виробництво до 15 000 одиниць на місяць.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!