Електрокар менш ніж за 20 000 євро: Hyundai хоче привезти до Європи два невеликі електромобілі

0
323

Hyundai працює над двома повністю електричними невеликими автомобілями, які продаються як наступники Hyundai i10, випущеного у 2020 році. Ці дві моделі, поки що не названі, є частиною електричної лінійки компанії, яка до 2030 року збільшиться ще на 12 автомобілів у Європі.

Маленькі електромобілі Hyundai з’являться на дорогах з кінця 2023 року

З кінця 2023 року автомобіль має вийти на ринок. Андреас-Крістоф Хофманн, керівник відділу маркетингу Hyundai Motor Europe, підтвердив це Automotive News Europe. Однак, до того, як автомобілі корейського бренду будуть готові до серійного виробництва, ще далеко, сказав він.

Одна з двох моделей має бути спроектована як міський автомобіль. Його виробництво може розпочатися вже у середині 2023 року. Говорять, що друга модель буде компактнішим автомобілем у дусі майбутнього Volkswagen ID-1. Старт виробництва запланований на кінець 2024 року.

За даними Hyundai, автомобілі оснащені електродвигунами Borg-Warner з піковою потужністю 135 кіловат (181 к.с.). Виробник повинен мати можливість масштабувати потужність та крутний момент.

Hyundai та витрати на електрифікацію

Перехід до доступних по бюджету малолітражних автомобілів, особливо електромобілів, важливий для виробників, тому що нові норми викидів означають жорсткіші цілі, які легше виконати з невеликими транспортними засобами.

У той же час менеджер Hyundai Хофманн визнає, що міські автомобілі «важко вигідно продавати» через їх низьку ціну та технології, необхідні для їх електрифікації.
Прагнучи розробити електрокар менш ніж за 20 000 євро, Hyundai конкурує з аналогічними проектами від Volkswagen Group. Компанія також хоче вивести на ринок невеликі електромобілі за тією самою ціною під своїми брендами Cupra, Skoda та Volkswagen.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!