Вони не створять проблем власникам: ТОП-6 надійних позашляховиків з пробігом

0
2606

Любителі більших автомобілів не завжди можуть дозволити собі новий позашляховик. Ціна на таку машину різко злетіла. Тому є сенс розглядати позашляховики з пробігом на вторинному ринку. Їх можна купити за помірну ціну – до 25 000 доларів і вони у відмінному стані. Але варто розглядати автомобілі віком до 10 років, тому що ресурс їх надійності буде на належному рівні.

Оцінки потужних, просторих і комфортних позашляховиків за якістю та надійністю базуються на таких факторах:

  • коментарі автовласника;
  • частота відвідування сервісного центру;
  • найпоширеніші збої функцій.

Позашляховики від менш відомих виробників не потрапили до верхньої частини нашого списку, оскільки їх рейтинги надійності ще не підтверджені. Ті самі джипи в нашому списку розподіляються не за перевагами, а випадковим вибором. Тож явних лідерів і аутсайдерів тут немає. Всі автомобілі мають необхідні характеристики, але належать до різних цінових категорій.

1. Toyota Land Cruiser Prado 120

Це «сестра» Toyota Land Cruiser 100. На відміну від своїх попередників, він більш компактний і дешевий, але не менш надійний. Престижні автомобілі дуже популярні на ринку вживаних автомобілів. Про це свідчить велика кількість думок про різні сервіси.

«Ленд Крузер» відрізняється відмінною надійністю і монументальним зовнішнім виглядом. Європейський варіант має розкішний салон з натуральною шкірою та дерев’яною обробкою. Популярна комплектація автомобіля оснащена мультимедійною системою, клімат-контролем, підігрівом передніх сидінь і шістьма подушками безпеки. У дорожчій версії встановлено вісім подушок безпеки, а також покажчики дощу та освітлення.

Завдяки порівняно невеликій вазі і високому бамперу, автомобіль легко долає кам’янисті гірки, не кажучи вже про відмінну їзду по трасах після дощу. В цілому автомобіль має ідеальний позашляховий характер. Але завдяки потужному двигуну легко долати міські та сільські траси.

Повний привід доступний постійно. Завдяки цьому гарантована стійкість на слизькій поверхні.

У базовій комплектації використовується 2,7-літровий 163-сильний двигун. Але для двотонного квадроцикла це слабо. Так що краще купувати машину з двигуном 4 л. Він споживає приблизно стільки ж палива, але забезпечує кращу потужність під час руху. Його місткість становить 249 л. Відповідає комфортним податковим параметрам.

Найменше палива споживає 3-літровий дизель. З паливним баком об’ємом 87 літрів «Затока» може проїхати 1000 кілометрів без дозаправки. Ви можете купити Prado з будь-яким двигуном і трансмісією приблизно за 20 000 доларів.

До переваг Toyota Land Cruiser Prado 120 відносяться повільна втрата вартості, великий ресурс двигуна, висока надійність повного приводу. Недоліки: бідна комплектація моделей з моторами 2,7 та 3,0 TD, сильні крени на віражах, слабка гальмівна система.

2. Mitsubishi Pajero Sport

Популярними в 2000-х роках були і позашляховики з 2,5-літровими двигунами. Кузови цих автомобілів практично не піддаються корозії, а двигуни здатні проїжджати тисячі кілометрів.

Довгоходова підвіска забезпечує комфорт на високих швидкостях на дорогах з гравійним і ґрунтовим покриттям. Якщо одна сторона автомобіля застрягне в бруді, задній диференціал, що самоблокується, витягне її.

Паджеро користується популярністю у туристів, мисливців і рибалок завдяки місткому багажнику. На ринку старих автомобілів цей позашляховик коштує близько 15 тисяч доларів.

Незважаючи на приставку Sport, автомобіль не має спортивного вигляду. Це класичний позашляховик стандартного дизайну. Але, безсумнівно – міцний, серйозний, простий і без проблем.

Переваги: ​​невибагливий до якості пального дизельний двигун, надійна МКПП, міцна рама, безліч сертифікованих тюнінгових аксесуарів. До недоліків можна віднести слабку електроніку АКПП та часті виходи з ладу механізму підключення переднього приводу.

3. Suzuki Grand Vitara

Зовні автомобіль простий, але ходові якості на належному рівні. Grand Vitara – надійний і витривалий японський позашляховик з потужним двигуном, простим обслуговуванням і доступною ціною.

Модель третього покоління оснащена дволітровим двигуном потужністю 140 кінських сил і механічною коробкою передач, має запас ходу до 200 тисяч кілометрів і продається приблизно за 10 тисяч доларів. Оновлена ​​версія з запасом ходу до 100 тисяч кілометрів коштуватиме близько 15 тисяч доларів.

Іржу ви знайдете лише на кузові дуже старої машини або машини, яка потрапила в ДТП. При інтенсивному використанні повного приводу поперечина може зламатися. В цілому «Гранд Вітара» проблем не викликає.

4. Mercedes-Benz G-Class

Це знаменитий «Гелендваген», легендарної надійності якого не дивно, так як цей автомобіль спочатку розроблявся для військових цілей. Найпоширеніша на ринку вживаних автомобілів версія W463 має роздавальну коробку, три блокування диференціалів, незалежний постійний повний привід на кожне колесо.

Ціни від 11 500 до 25 000 доларів в залежності від потужності двигуна. Найбільш широко показаний 2,3-літровий агрегат потужністю 122 кінські сили. При бажанні можна купити екземпляр з 6-літровим 612-сильним двигуном з подвійним турбонаддувом, але він буде коштувати дорожче. Також слід пам’ятати, що всі «вертольоти» споживають занадто багато палива.

5. Nissan Patrol

Цей дизельний квадроцикл – найкращий вибір для підкорення джунглів і згуртування рейдерів. Крім потужної силової установки, він відрізняється міцною рамою, цільними мостами і роздавальною коробкою з редукторами. В результаті автомобіль легко випереджає більш дорогих конкурентів на основному позашляховику.

До речі, вживаний Nissan Patrol 3.0 TD можна купити за 16 500 доларів. Тридверна версія має коротшу колісну базу. Його вибирають спортсмени через високу проникність.

До плюсів «Патруля» можна віднести надійний двигун, шкіряну оббивку салону та якісний клімат-контроль, а також невибагливість у якості пального. Мінуси: Трясе на дорогах з поганим покриттям, вимагає заміни проводки на старих моделях. Крім того, повнопривідний Nissan Patrol краще не їздити тривалий час.

6. Jeep Grand Cherokee

Один з найстаріших і найнадійніших позашляховиків. «Гранд Черокі» став загальною назвою для всього сегмента. На ринку вживаних автомобілів можна зустріти три покоління моделей. В основному вони виробляються в США, але є також європейські та китайські екземпляри, тому вибирати потрібно дуже ретельно.

Ви можете придбати Jeep першого покоління за 5000 доларів, другого покоління – за 6500 доларів, а третього покоління – за 16 500 доларів. Є версії з бензиновими і дизельними двигунами. По-друге, він економічніший, але вимагає вищої якості масла. Всі позашляховики Cherokee оснащені автоматичною коробкою передач. Найнадійніша — п’ятиступінчаста «Мерседес».

Автомобіль має відмінні позашляхові характеристики, але потрібно стежити за станом прокладок і сальників в приводі, так як вони часто виходять з ладу. Також через часту їзду по бездоріжжю страждає передній джойстик.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.