Авто

Новий Nissan X-Trail дебютує в Європі лише з трициліндровим двигуном

Share

Компанія Nissan офіційно представила в Європі X-Trail четвертого покоління. Кросовер дебютував на ринку США два роки тому під назвою Rogue, а з тих пір з’явився в Китаї та Японії. Якщо зовні автомобілі на всіх ринках однакові, то силові агрегати різні. Європейські споживачі припинили постачання дизельних і об’ємних бензинових двигунів для X-Trail, і тепер вони пропонують лише трициліндрові двигуни.

У базовій версії встановлений двигун 1,5 VC-Turbo зі змінним ступенем стиснення і максимальною потужністю 163 к.с. (Крутний момент 305 Нм). Також є 12-вольтовий стартер-генератор, так що в певному сенсі цей X-Trail можна назвати гібридом. Також в комплектацію входить трансмісія Xtronic і передній привід. До сотні машина розганяється за 9,6 секунди. Новий X-Trail побудований на тій же платформі, що і його попередник (CMF-C/D). У довжину і ширину кросовер виріс на 21 і 20 мм відповідно. Покупці зможуть вибрати диски діаметром 18 або 19 дюймів. Є навіть семимісна версія, яка пропонує розрахунок третього ряду для пасажирів зростом до 160 см.

Nissan більше покладається на модель X-Trail e-Power – послідовний гібрид на електричній тязі з двигуном 1,5 VC-Turbo, який виконує роль генератора. Заряджає тяговий акумулятор і працює в оптимальному режимі. Компанія вже має досвід роботи з такими силовими установками в Європі, наводячи як приклад новий Qashqai. У базовій версії X-Trail e-Power встановлений електромотор потужністю 204 кінські сили. (330 Нм) і доступний тільки з переднім приводом. Автомобіль без коробки передач і має режим руху e-Pedal. Як опція доступна система повного приводу e-4orce, яка забезпечується установкою додаткового електромотора потужністю 128 к.с. на задню вісь. і 195 Нм. Пікова потужність системи не перевищує 213 к.с.

Передньопривідна гібридна версія розганяється до 100 км/год за 8 секунд, а повнопривідна — за 7-7,2 секунди. Максимальна швидкість обмежена 170 і 180 км/год, а середня витрата пального становить 5,8 і 6,4 літра відповідно. Бензиновий X-Trail споживає мінімум 7,1 літра на 100 км. Новий Nissan X-Trail в Європі стартує від 35 500 євро, а гібридна версія – від 37 000 євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Nissan

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024