Новий Nissan X-Trail дебютує в Європі лише з трициліндровим двигуном

Час читання: 2 хв.
0

Компанія Nissan офіційно представила в Європі X-Trail четвертого покоління. Кросовер дебютував на ринку США два роки тому під назвою Rogue, а з тих пір з’явився в Китаї та Японії. Якщо зовні автомобілі на всіх ринках однакові, то силові агрегати різні. Європейські споживачі припинили постачання дизельних і об’ємних бензинових двигунів для X-Trail, і тепер вони пропонують лише трициліндрові двигуни.

У базовій версії встановлений двигун 1,5 VC-Turbo зі змінним ступенем стиснення і максимальною потужністю 163 к.с. (Крутний момент 305 Нм). Також є 12-вольтовий стартер-генератор, так що в певному сенсі цей X-Trail можна назвати гібридом. Також в комплектацію входить трансмісія Xtronic і передній привід. До сотні машина розганяється за 9,6 секунди. Новий X-Trail побудований на тій же платформі, що і його попередник (CMF-C/D). У довжину і ширину кросовер виріс на 21 і 20 мм відповідно. Покупці зможуть вибрати диски діаметром 18 або 19 дюймів. Є навіть семимісна версія, яка пропонує розрахунок третього ряду для пасажирів зростом до 160 см.

Реклама

Nissan більше покладається на модель X-Trail e-Power – послідовний гібрид на електричній тязі з двигуном 1,5 VC-Turbo, який виконує роль генератора. Заряджає тяговий акумулятор і працює в оптимальному режимі. Компанія вже має досвід роботи з такими силовими установками в Європі, наводячи як приклад новий Qashqai. У базовій версії X-Trail e-Power встановлений електромотор потужністю 204 кінські сили. (330 Нм) і доступний тільки з переднім приводом. Автомобіль без коробки передач і має режим руху e-Pedal. Як опція доступна система повного приводу e-4orce, яка забезпечується установкою додаткового електромотора потужністю 128 к.с. на задню вісь. і 195 Нм. Пікова потужність системи не перевищує 213 к.с.

Передньопривідна гібридна версія розганяється до 100 км/год за 8 секунд, а повнопривідна — за 7-7,2 секунди. Максимальна швидкість обмежена 170 і 180 км/год, а середня витрата пального становить 5,8 і 6,4 літра відповідно. Бензиновий X-Trail споживає мінімум 7,1 літра на 100 км. Новий Nissan X-Trail в Європі стартує від 35 500 євро, а гібридна версія – від 37 000 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!