Універсал чи позашляховик: який сімейний автомобіль кращий?

0
1376

Вибрати автомобіль, який відповідає всім потребам сім’ї, нелегко. Існує низка факторів, які необхідно враховувати перед ухваленням рішення про покупку. Так, одна з головних спірних ситуацій – вибір між універсалом і позашляховиком, які є двома типами автомобілів, що володіють різними характеристиками.

На перший погляд, можна сказати, що обидва автомобілі – відмінні варіанти, без сумніву. Вони зручні, універсальні і мають вражаючу стійкість.

Але перш ніж визначитися з вибором автомобіля для сім’ї, важливо провести дослідження та зрозуміти, яка мета покупки. Таким чином, шанси знайти ідеальну машину для всієї родини дуже великі!

Універсал чи позашляховик?

Універсал – це фаворит багатьох автолюбителів! Все тому, що він має комфорт просторого автомобіля з маневреністю та дизайном більш компактних транспортних засобів.

Це автомобіль, який може використовуватися батьком, який їде на роботу, сином, який вирушає на зустріч із друзями або в далеку подорож всією родиною.

Позашляховик – набув поширення і став популярним відносно нещодавно. Через деякий час виробники ввели нові функції, які зробили його більш корисним. Таким чином він був адаптований до повсякденного життя споживача.

І саме ця зміна перевернула ситуацію! Незважаючи на те, що у позашляховика була зовнішність просто спортивного автомобіля, вибір був більш очевидним. Останнім часом він почав конкурувати з універсалом, місце якого опинилося під загрозою.

Яка з машин має найкращу ціну?

Спочатку варто розібратися із найскладнішою частиною: вартістю автомобіля. Середня ціна на позашляховики вища, порівняно з універсалами, незважаючи на зусилля деяких виробників.

Але навіть у цьому випадку седани все одно мають конкурентоспроможнішу ціну, якщо питання ставиться саме так. Іншими словами: полюс для універсала!

Який із варіантів найбільш універсальний?

Це також складне питання. Якби автовиробники не змінили характеристики позашляховиків, то в цьому аспекті універсали знову були б попереду.
Обидва автомобілі добре збалансовані, коли йдеться про універсальність, за винятком однієї деталі: позашляховики краще працюють на ґрунтових дорогах, у сільській чи лісовій місцевості.

Вони вищі та мають великі колеса, що гарантує підготовленість до роботи у складних дорогах.

Саме за цей нюанс (який може бути дуже важливим, залежно від того, як саме планується використовувати автомобіль), перевага надається позашляховику!

Що найзручніше?

У цьому пункті спостерігається технічна нічия. Обидва автомобілі відрізняються завидним комфортом, а деякі навіть мають ширші сидіння та великий внутрішній простір.

То який же найкращий сімейний автомобіль?

Вибір залежатиме не лише від автомобілів, а й від потреб. Щоб визначити, який сімейний автомобіль кращий, необхідно зважити можливості та інтереси сім’ї.
Чи часто доводиться їздити до сільської місцевості? Якщо так, то позашляховик найкраще задовольнить потреби. Крім того, слід зважати на можливість далеких поїздок. Не забудьте пройти технічне обслуговування.

Але якщо говорити про розмір багажника, то універсали ідеально підходять для перевезення великої кількості багажу. Вони довші і, отже, об’єм більший.

Ще один важливий момент, який слід зазначити: скільки людей у ​​сім’ї? Позашляховики вищі, що гарантує більший внутрішній простір. Крім того, часто трапляються автомобілі цього типу для семи пасажирів.

Перед тим як вибрати між позашляховиком та універсалом, необхідно взяти до уваги ще кілька питань. Відповіді на них, а також інші пункти, які не були згадані тут, можуть значно полегшити вибір.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!