Футуристичний дизайн та автопілот: перший турецький електромобіль надійшов у виробництво

0
547

Днями у Туреччині стартувало виробництво першого автомобіля власної розробки. Він є електрокросовером і отримав назву TOGG (Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu).

Про це повідомило видання ” Фокус ” .

Поки що турецькі автомобілі TOGG збираються малими партіями. Повномасштабне складання почнеться з листопада, а продажі в Туреччині та Європі стартують у перших місяцях 2023 року.

Автомобіль почали розробляти ще кілька років тому. Цією справою займалися консорціум Automobile Enterprise Group, заснований бізнесменом Мехметом Гюрджаном Каркашем, італійське ательє Pininfarina.

Автомобіль отримав досить стриманий, але в той же час футуристичний дизайн. Особливо це помітно в салоні, де встановлені відразу шість екранів, а дзеркала заднього виду замінені камерами високої роздільної здатності. До цього варто додати систему доповненої реальності та автопілот.

Електрокросовер TOGG поширюватиметься у двох модифікаціях: з 200-сильним електромотором або двома (по одному на вісь) сумарною потужністю 400 сил. Одномоторна версія буде здатна досягати 100 км/год за 7,6 секунд, коли двомоторна це робитиме за 4,8. Запас ходу у новинки також не маленький. На одному заряді TOGG зможе подолати від 300 до 500 кілометрів. Зарядити акумулятор, що примітно, на 80% можна буде лише за півгодини.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!