Головна Авто Китайські кросовери, які нічим не гірші за дорогих «європейців»

Китайські кросовери, які нічим не гірші за дорогих «європейців»

0
2716

Щороку попит на автомобілі з Піднебесної стрімко зростає, а провідні китайські автоконцерни посилюють свої позиції на ринку. З метою залучення нових клієнтів та отримання великих обсягів продажів вони приділяють багато уваги якості та надійності моделей, що випускаються.

З цієї причини багато китайських марок вже впевнено складають конкуренцію для японських, американських та європейських виробників. Розберемося, які кросовери та позашляховики з Китаю найнадійніші, і в чому полягають їхні головні переваги.

1. Changan CS75FL

Відкриває рейтинг передньопривідний кросовер зі стильним екстер’єром Changan CS75FL, який має поперечне розташування силового агрегату та кузовну конструкцію, що несе.

Окрім переднього приводу, у продажу є зразки з повнопривідною платформою. Як двигун тут використовується бензиновий турбований варіант з 6-діапазонним «автоматом».

У випадку повнопривідних моделей підключення заднього моста відбувається після ручного натискання на відповідний селектор або в автоматичному режимі, з урахуванням встановлених алгоритмів. На двох осях є гідроамортизатори, сталеві пружини та стабілізатори стійкості.

Вже у базі Changan CS75FL має дискові гальмівні механізми з вентиляцією на передній осі.

2. Geely Tugella

Geely Tugella – повнопривідний автомобіль, який позиціонується, як один із найнадійніших купе-кросоверів китайського виробництва. Компанія відносить його до преміального сегменту, що підкреслюється відповідним оформленням салону та екстер’єру, високоякісними оздоблювальними матеріалами та бортовим оснащенням.

Із ключових переваг серії виділяють:

  • дволітровий бензиновий агрегат із турбованим нагнітачем;
  • помірна витрата палива в 11,4 л/100 км у місті та до 6,3 л/100 км на трасі;
  • місткий багажний відсік на 446 літрів;
  • кліренс 204 мм;
  • восьмидіапазонний “автомат”.

3. Exeed VX

Ще одна надійна модель Exeed VX базується на модулі M3X з несучою конструкцією кузова та поперечним розташуванням двигуна. Йдеться про стильний кросовер з дорожнім просвітом 200 мм, який комплектується 4-циліндровим TGDI двигуном і 7-діапазонною роботизованою трансмісією Getrag з двома зчепленнями.

Для розгону до 100 км/год кросовер потрібно всього 8,5 секунди. Його підвіска складається з незалежних елементів та гідравлічними амортизаторами та стабілізаторів поперечної стійкості. Передня вісь відведена під стійки Макферсон, а задня – під багатоважільну конструкцію.

Що стосується оформлення салону та кузова, то вони виконані в лаконічному стилі.

4. Haval H9

Повнопривідний Haval H9 швидко набув загальної популярності через високий рівень комфорту та безпеки. Він продається у двох версіях з бензиновою та дизельною силовою установкою по 245 та 190 к.с. відповідно.

Основне призначення моделі – їзда пересіченою місцевістю і навіть частковим бездоріжжям, чому сприяє багатофункціональна система управління повним приводом і плавні перемикання КПП.

У машині реалізовано 6 варіантів автоматичного керування тягою та гальмуванням, залежно від умов експлуатації.

5. DFM Dongfeng 580

Надійний DFM Dongfeng 580 із класу SUV призначається для міської експлуатації та може розглядатися як комфортабельний сімейний автомобіль. З його допомогою ви зможете робити часті вилазки на природу, не турбуючись про застрягання у бруді або нездатності подолати досить глибокий брід.

П’ятидверна модель комплектується вертикальним 4-циліндровим двигуном з розподіленою подачею палива і фазами розподілу газу, що варіюють. Рульовий механізм має електричний підсилювач, а інтер’єр із п’ятимісним компонуванням має допоміжні місця над багажником для дітей.

Третій ряд крісел може формувати рівну поверхню. У такому разі місткість багажника буде збільшена до 1120 літрів, що дуже зручно для далеких автоподорожей.

6. Chery Tiggo 7 Pro

Цей передньопривідний автомобіль користується великою популярністю через прийнятну вартість, високий рівень комфорту, надійність та безпеку. Його можна придбати у трьох виконаннях: Luxury, Elite, Prestige.

Кожен варіант має бензиновий турбований агрегат, який комплектується сполученою варіативною трансмісією. У мінімальній комплектації передбачений великий 8-дюймовий дисплей, система безключового доступу та камера заднього виду.

Серія «Еліт» має двозонний кліматичний комплекс, обшивку сидінь екошкірою та електричний привід дверцят багажного відсіку. Ще є електричне регулювання крісла водія.

У комплектації Prestige використовується двоколірний кузов, панель бездротової зарядки гаджетів (які підтримують таку технологію) і панорамний дах.

7. GAC GS8

GAC GS8 відрізняється відмінною стійкістю до зносу і приголомшливою надійністю. Йдеться про середньорозмірний кросовер на повнопривідній платформі, який має досить велику аудиторію шанувальників.

Після рестайлінгу 2022 року модель пережила глобальні зміни та стала ще надійнішою та безпечнішою. Це гарний автомобіль з кліренсом в 200 мм, розкішним оздобленням салону, де крісла обшиті натуральною шкірою та мають вставки «під деревину», а також зручним кермом та бортовим оснащенням зі спрощеною навігацією та керуванням.

Салон розрахований на посадку семи пасажирів, яким буде доступний чималий запас вільного простору. У багажнику без проблем поміститься від 800 до 2000 літрів вантажу (якщо скласти пасажирські крісла).

Потужний 2-літровий агрегат на 190 л. і шестидіапазонний “автомат” з можливістю ручного перемикання передач робить машину однією з найбільш продаваних.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.