У Німеччині показали перший серійний автомобіль на сонячних батареях

0
765

Мюнхенська компанія Sono Motors представила свій дебют – серійний автомобіль на сонячних батареях. Він отримав назву Sion.

Чутки про автомобіль від компанії Sono Motors ходили вже давно, саме з 2016 року. Однак лише зараз було представлено автомобіль, який планують виробляти.

Так що ж собою являє новий автомобіль? Sion – електромобіль, у якому встановлено близько 456 сонячних панелей. Очікується, що енергії, яку вони виробляють, вистачить для коротких поїздок (до 35км). Двигун же матиме до 163 л.с і 270 Нм моменту, що крутиться. До 100 км/год. Sono Sion розганяється за 9 с, максимальна швидкість обмежена на позначці 140 км/год. Акумуляторна батарея матиме потужність до 75 кВт. Довжина машини складе 4290 мм, ширина – 1830 мм, а висота – 1670 мм. Відстань між двома осями становить 2770 мм, а дорожній просвіт – 165 мм.

Попередні прототипи мали досить специфічний дизайн. Інженери Sono Motors вирішили відійти від нього на користь класичного зовнішнього вигляду. Серійна модель відрізнятиметься від прототипів більш незграбними пропорціями кузова, новими фарами, бамперами, порогами, ручками та лючком для заряду. Дизайн у салоні також зазнав ряду змін. Автори Sion змінили сидіння, кермо, центральну панель з органайзером.

Досить примітно, але автомобіль уже набув статусу народного. Це пов’язано з тим, що автори вирішили встановити відносно низьку ціну, а саме 25 126 євро. Зазначається, що станом на 1 липня цього року налічується понад 19 000 прямих бронювань на автомобіль з передоплатою.

Виробництво очікується у 2023 році. Планується випустити близько 257 000 автомобілів протягом 7 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!