Celestiq —таким буде найпрестижніший електромобіль Cadillac

0
247

Компанія Cadillac розсекретила незвичайну машину Celestiq – у тому числі і за допомогою промовідео. Це провісник перспективного представницького електромобіля у гамі американського бренду. Виробничу версію машини покажуть наприкінці 2022 року.

Присадкуватий кузов концепт-кара має п’ять дверей і відрізняється класичними пропорціями із зсунутою назад кабіною та витягнутою носовою частиною. Незважаючи на силует, близький до фастбеку, розробники вважають за краще назвати Celestiq седаном. На думку компанії, ключові та найрозкішніші моделі Cadillac у минулому мали саме цей тип кузова, а Celestiq продовжує цю традицію у сучасному прочитанні.

Виробник уточнив, що Celestiq базується на платформі Ultium, як інші електромобілі концерну General Motors. Проте невідомі нині а  ні потужність двигунів, а ні запас ходу.

В інтер’єрі головна особливість — 55-дюймовий цифровий екран, що розтягнувся на всю ширину передньої панелі, який поєднує в собі щиток приладів і медіакомплекс. Його продовжують невеликі дисплеї у кутах передніх дверей.

Салон має чотиримісне компонування — позаду встановлені індивідуальні крісла підвищеної комфортності. Кожному із задніх пасажирів надані окремі екрани медіасистеми та ще один загальний (по центру).

Дах у Каділака — панорамний, скляний, поділений на чотири секції, їхню прозорість можна налаштовувати на свій смак.

У серійних електромобілів, мабуть, ці атрибути залишаться.

Celestiq випускатимуть штучно. Очікується, що автомобіль надійде у продаж приблизно за 200 000 доларів, хоча дехто пророкує цінник у 250-300 тисяч.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!