Експерти склали рейтинг найбільш зелених електромобілів

0
229

Американське агентство Bloomberg склало рейтинг найбільш та найменш зелених електромобілів, які продаються у США. Дослівно він називається Bloomberg Green Electric Car і показує, наскільки конкретні моделі впливають на природу.

Цілком очікувано виявилося, що далеко не всі електромобілі однаково безпечні для довкілля. «Давайте пояснимо: не існує такого поняття, як автомобіль з нульовим рівнем викидів. Сталеві панелі кузова не ростуть на деревах. Літій не випливає із землі в акумуляторні батареї. Електрика, навіть якщо вона виробляється сонячними панелями, не може бути отримана без великих капіталовкладень та витрат на вуглець», – пояснили у Bloomberg.

Водночас агентстві наголошують, що неможливо точно розрахувати екологічність тієї чи іншої моделі. Адже багато залежить від того, де та як вона експлуатується. «Щойно автомобіль виявляється на дорозі, більша частина його вуглецевої дії варіюватиметься залежно від того, де він паркується і проводить свої дні. Холодна погода, наприклад, знижує ефективність електромобіля, а автомобіль, підключений до мережі поряд із вугільною електростанцією, нестиме відповідальність за набагато більшу кількість викидів, ніж машина, що отримує енергію від сонячної батареї», — зазначили в агентстві.

Тому в Bloomberg вирішили скласти рейтинг на основі вимірних та відносно точних показників: пробіг на одному заряді та розмірі батареї, яка є основним елементом електромобілів.

У підсумку на першому місці у Bloomberg Green’s Electric Car опинився Lucid Air. Цей автомобіль має батарею на 118 кВт*год та здатний проїхати на одному заряді 832 км. На другому місці йде Tesla Model 3 у версії Long Range із батареєю на 83 кВт*год – ця модель проїжджає 572 км.

Замикає ТОП-3 ще одна Tesla, а саме Model S, яка за батареї ємністю 100 кВт*год проїжджає на одному заряді 604 км.

А ось на останньому місці розмістився GMC Hummer. Незважаючи на батарею на 205 кВт?год, ця велика машина долає на одному заряді «лише» 526 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!