Авто

Tesla назвали найпопулярнішим преміум-брендом у США

Share

Незважаючи на загальний спад північноамериканського преміального ринку, компанія Tesla змогла за перші п’ять місяців 2022 року наростити продаж на 66% і зайняти провідну позицію в сегменті. Про це пише Automotive News, відзначаючи, що Tesla виявилася в США популярнішою за такі преміальні бренди, як Mercedes-Benz та BMW.

За зазначений період Tesla продала 179 574 автомобіля (дані отримані на підставі відомостей про реєстрацію нових машин). Компанія вже заявила, що червень став рекордним місяцем в історії бренду за обсягами виробництва. Друге місце посіла BMW з результатом 133 209 машин і падінням на 11%, на третьому – марка Lexus, продаж якої знизився на 19% (до 112 296 автомобілів). Mercedes-Benz зайняла четверту позицію, продавши 110 584 машини – це на 17% менше, ніж минулого року.

Ще один бренд “великої німецької трійки”, компанія Audi, продемонструвала зниження на 35%, реалізувавши 67 086 автомобілів. Однак у сегменті електромобілів вона посіла друге місце після Tesla з результатом 6617 екземплярів. Водночас, якщо врахувати всі продажі електромобілів альянсу Hyundai-Kia, до якого входить також преміальний бренд Genesis, друге місце відійде йому: сукупно три марки змогли продати 27 746 машин.

У “особистому заліку” електромобілів без урахування преміального статусу моделей лідирують Tesla Model 3 і Model Y. Однак на третьому місці розмістився кросовер Ford Mustang Mach-E: за п’ять місяців 2022 року в США поставили на облік 15 491 машину цієї моделі.

Раніше повідомлялося, що світове лідерство з продажу електромобілів у першій половині 2022 року американська компанія поступилася китайській корпорації BYD. Проте не все так однозначно: виробник із Піднебесної враховує у своїй статистиці не лише «чисті» електромобілі, а й гібриди, а також моделі на паливних елементах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

В Україні впали ціни на пальне після рекордного підвищення

Ціни на бензин, дизпаливо та автогаз знизилися станом на початок травня. Про це пише "Хвиля"…

04.05.2024

Названо найнадійніші автомобілі Toyota у 2024 році

За останні 80 років компанія Toyota заслужила репутацію виробника одних із найнадійніших автомобілів, а її…

04.05.2024

Оновлений Geely Atlas відкрився на шпигунських знімках

Оновлений Geely Atlas сфотографували без камуфляжу. Кросовер Atlas, відомий у Китаї як Boyue L, змінив…

03.05.2024

BMW прогнозує спад продажу дизельних автомобілів

У BMW вважають, що продажі дизельних автомобілів продовжуватимуть падати. Це пов'язано з тим, що правила…

03.05.2024

Українські поліцейські отримали новенькі кросовери Mazda (Фото)

Уряд Франції виявив підтримку українській поліції, передавши силовому відомству 13 нових автомобілів марки Mazda. Цей…

03.05.2024

Єврокомісія вимагає більше даних від китайських автовиробників

Європейська комісія попередила трьох китайських виробників електромобілів про те, що вони надали недостатньо інформації щодо…

03.05.2024