Volvo збудує в Європі новий завод для виробництва електромобілів

0
139

Компанія Volvo анонсувала будівництво нового заводу у Європі. Підприємство, яке обійдеться шведській марці приблизно у 1,2 млрд євро, випускатиме виключно електромобілі. Розташується воно на сході Словаччини у місті Кошице.

Нова фабрика стане першим новим європейським заводом Volvo з 1965 року. Будівництво розпочнеться наступного року, конвеєри будуть встановлені у 2024-му, а серійне виробництво машин має стартувати у 2026 році.

Запланована потужність – до 250 тисяч автомобілів на рік. В офіційному повідомленні компанія зазначила також, що запуск підприємства створить кілька тисяч нових робочих місць. Обраний майданчик дозволить розширити виробництво, якщо це буде потрібно в майбутньому.

Локацію було підібрано виходячи з логістики та запропонованих Словаччиною умов — держава покриє близько 20% вартості заводу. Він стане третьою європейською фабрикою Volvo (крім Швеції, марка виробляє машини в Бельгії) та п’ятим заводом з випуску легкових автомобілів у Словаччині.

Наразі у лінійці Volvo два електромобілі: кросовери XC40 Recharge та C40 Recharge. На початку року стало відомо, що компанія готує ще п’ять електричних моделей, до яких увійдуть два позашляховики, седан і два універсали.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!