Компанія Tesla намагається не збанкрутувати через нові заводи

0
471

Нові автомобільні заводи Tesla Inc у Техасі та Берліні «втрачають мільярди доларів» через те, що намагаються збільшити виробництво через брак акумуляторів та проблеми з портами в Китаї, заявив генеральний директор Ілон Маск заявив в інтерв’ю, опублікованому в середу.

“Фабрики в Берліні та Остіні зараз являють собою гігантські печі для грошей”, – сказав Маск в інтерв’ю Tesla Owners of Silicon Valley, офіційно визнаному Tesla club в Остіні, штат Техас, 31 травня.

Маск сказав, що завод Tesla в Техасі виробляє «маленьку» кількість автомобілів через проблеми зі збільшенням виробництва своїх нових акумуляторів «4680», а також через те, що деталі для виробництва його звичайних акумуляторів 2170 «застрягли в порту в Китаї» . Маск зазначив, що проблему буде вирішено дуже скоро, але потребує уваги.

Він сказав, що його берлінський завод знаходиться в “трохи кращому положенні”, тому що він почав з використання традиційних акумуляторів 2170 для автомобілів, збудованих там.

При цьому зупинки в Шанхаї, пов’язані з COVID-19, були дуже і дуже важкими. За його словами, закриття вплинуло на виробництво автомобілів не тільки на заводі Tesla у Шанхаї, а й на його заводі у Каліфорнії, де використовуються деякі деталі автомобілів, виготовлені в Китаї.

Tesla планує призупинити більшу частину виробництва на своєму заводі в Шанхаї в перші два тижні липня, щоб працювати над модернізацією майданчика для збільшення продуктивності, згідно з внутрішньою запискою, з якою ознайомився Reuters

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!