Марка Geely представила електрокросовер Geometry E за 13 тисяч доларів

0
586

Компанія Geely привезла на автошоу в Шеньчжені компактний електричний кросовер Geometry E і розкрила не тільки його характеристики, але й ціни. Молодіжну модель запропонують у Китаї за 87 800 – 104 800 юанів (приблизно 13,1 – 15,6 тис. доларів), повідомляє CarNewsChina.

Geometry E має 4006, 1765 та 1550 мм довжини, ширини й висоти при колісній базі у 2485 мм. Тобто, він доволі маленький. В основі електрокара лежить досить стара платформа Geely, на якій збудовано кросовер Geely Vision X3 із двигуном внутрішнього згоряння. Однак у перспективі електрична модель має отримати навіть систему швидкої заміни батареї.

Зовні Geometry E виділяється єдиною смугою світлодіодної оптики спереду та контрастним обрамленням фар, захисним обвісом із незабарвленого пластику та чорною верхньою частиною кузова. У салоні електрокара увагу на себе звертають дисплеї панелі приладів і медіасистеми в одному корпусі, а також триколірне оздоблення сидінь штучною шкірою. Цілісний диван другого ряду відформований під двох пасажирів, об’єм багажника дорівнює 295 л.

У багатих версіях компактний електромобіль оснащуватиметься, наприклад, набором систем допомоги водієві включено із системи стеження за знаками та автоматичне утримання в смузі. Однак для збереження невисокої вартості список опцій дуже обмежений (наприклад, відсутні електричні регулювання сидінь).

Для Geometry E підготовлений вибір із двох літій-залізо-фосфатних батарей: ємністю 33,5 та 39,4 кВт*год. Заявлений запас ходу дорівнює 320 та 401 км відповідно. В обох випадках рух кросовер оснащується 81-сильним мотором на передній осі, максимальна швидкість становить 102 км/год.

Пізніше Geely випустить більш потужну версію моделі з топовою батареєю, але меншим запасом ходу (380 км).

В автосалонах Китаю новинка з’явиться у червні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!