Представили новий електричний DeLorean з запасом ходу 480 км.

Компанія Italdesign створила найбільші двері типу "крило чайки", які ми коли-небудь бачили.

0
619

DeLorean офіційно повернувся і готовий прийняти майбутнє, застрибнувши на поїзд електрифікації зі своєю новою Alpha5. Як і його джерело натхнення, культовий DMC-12, новинка має форму стильного купе з дверима в стилі «крило чайки», розробленими фахівцями Italdesign. Масивні двері з верхніми петлями і задні скляні жалюзі, по суті, є єдиним натяком на минуле, тоді як решта дизайну є повністю сучасною.

Як і у багатьох сучасних електромобілів, у нього масивні колеса та тонкі фари спереду та ззаду. У його вигнутому корпусі знаходиться зарядний порт на передньому крилі з боку водія, тому більше не потрібно відкривати багажник, щоб отримати доступ до кришки бензобака. Alpha5 має двокольорове оздоблення та круту лінію даху, що нагадує автомобіль, що прославився завдяки трилогії «Назад у майбутнє».

Усередині зник конденсатор потоку, оскільки він поступився місцем двом роздільним заднім сидінням. Як і у випадку з останніми висококласними електромобілями, він позбавляється більшості (якщо не всіх) традиційних елементів управління, оскільки всі вони вбудовані в сенсорний екран, розташований на «плаваючій» центральній консолі. Водій має широку повністю цифрову комбінацію приладів і рульове колесо зі скошеним низом. Доступ до задніх сидінь повинен бути легким, враховуючи ширину дверей типу крило чайки і відсутність центральної стійки.

DeLorean залишається стриманим у деталях про силову установку, але каже, що Alpha5 потрібно 3,4 секунди для розгону до 96 км/год, а максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці 241 км/год. Він оснащений акумуляторною батареєю ємністю понад 100 кВт/год, що відповідає розрахунковому діапазону циклу EPA більше 483 км. Майте на увазі, що всі ці характеристики відносяться до моделі базової продуктивності, припускаючи, що більш оснащені версії також пізніше з’являться.

Ми також знаємо, що електричне купе має напрочуд низький коефіцієнт аеродинамічного опору – всього 0,23, що не є найкращим показником в автомобільній промисловості, оскільки Mercedes досягнув Cd 0,20 з ліфтбеком EQS.

Він набагато більший за свого предка: його довжина становить 4995 міліметрів, ширина 2044 мм, а висота 1370 мм), коли двері типу «крило чайки» зачинені. DeLorean заявляє, що передала виробництво до Італії, тоді як електрична силова установка буде надана постачальником із Великобританії.

Усього буде випущено 88 автомобілів, за якими піде спортивне купе з двигуном V8. Якщо все піде за планом, до розширеної лінійки обов’язково увійдуть електричний седан і навіть позашляховик із водневим двигуном. Після публічного дебюту в серпні у Пеббл-Біч виробництво DeLorean Alpha5 розпочнеться у 2024 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!